keskiviikko 3. elokuuta 2011

Ramadan

Viikonloppu oli ja meni täällä Pristinassa. Ihan hyvä ratkaisu oli jäädä tänne. Ehti sopivasti huilaan, treenaamaan, grillaileen ja otettiinpa siinä pari lasillista viintäkin. Sunnuntaina kävin eka kertaa tälle kesää serbialueella Gracenicassa uima-altaalla pöjöttämässä. Ens viikonlopuks on luvattu liki 40 astetta, joten sinne joutunee palaamaan.
Härdelli tuolla pohjoisessa on rauhoittunut, KFOR laittoi sinne aika paljon sotilaita, joten se varmaan osaltaan rauhoitti tilannetta. Ehkä myös Belgradista annettiin ohjeita siihen suuntaan, että nyt kannattaa hieman rauhoittua.
Ramadan alkoi maanantaina. Mun turkkilainen duunikaveri noudattaa Ramadania ja se tarkoittaa sitä, että aamulla syödään suht varhain, klo 03.25, pitää pöydän olla tyhjänä kun ensimmäinen rukouskutsu kajahtaa. Sit ollaan syömättä ja juomatta klo 20.05 asti. Jostain syystä turkin poika on todella hiljainen.. Eihän me muutenkaan juuri puhuta, kun sen enkku on niin huonoa, että en jaksa sanoa neljää kertaa joka lausetta eikä se sittenkään tule ymmärretyksi. Hieman se mulkoilee, kun meidän toimistossa on noin 30 astetta lämmintä ja mä tempaisen välillä jääkaapista kokistölkin. Siinä voi sit ihan rauhassa mittailla uskontonsa syvyyttä. Muutenpa täällä ei ole tapahtunut sen kummempia, elämä menee painollaan.
Olen myös pari seuraavaa vkl Pristinassa, kun nyt ei enään ehdi anoa lupaa poistua Kosovosta ja seuraavana vkl taas on call vuoro. Toisaalta mikäs täällä on ollessa.
Lupsakkaa elokuun alkua sinne suunnalle.
eulextyöläinen