perjantai 29. heinäkuuta 2011

10 vuotta mennyt, onko mikään muuttunut

No varmasti monet asiat ovat muuttuneet, mutta samaan aikaan, jotenkin tuntuu, että ne ratkaisevat asiat demokratiakehityksen kannalta eivät ole juurikaan muuttuneet. Toi kuva on otettu 10 vuotta sitten kun ajeltiin joku kesäsunnuntai Pasilla pikku sunnuntai ajelua. Tarkkasilmäiset huomaavat, että vaunulla on komea nimikin..
Silloin painiskeltiin aivan samojen ongelmien kanssa jotka ovat ajankohtaisia myös tänään. Ne ovat nousseet pintaan tasaisin väliajoin tuon 10 vuoden aikana. Välillä kaikki on näennäisesti hyvin, mutta niin kauan kun Serbia ei tunnusta Kosovon itsenäisyyttä, niin ratkaisua asioihin ei ole tulossa. Eikä Serbia ole ainoa maa, joka Kosovoa ei ole tunnustanut. Esim EU maista Espanja, Kreikka, Romania ja Slovakia eivät ole tähän päivään mennessä tunnustaneet Kosovon itsenäisyyttä. Mielenkiintoista asiassa on se, että Eulexissa on paljon romanialaisia duunissa. Maa lähettää virkamiehiä kriisinhallintaan tänne, vaikka eivät ole tunnustaneet edes itsenäisyyttä. Kreikan toisaalta ymmärtää, siellä nyt ei ole tehty mitään järkeviä päätöksiä muutamaan sataa vuoteen. Noh se kansainvälisestä politiikasta.
Viikkopaltsussa pomo totesi, että hänen vkl vapaa on peruttu, joten jos haluan, niin voin lähteä reissuun. En jaksanut lähteä ainakaan tänään tuonne ryysikseen. Pitää illalla ottaa pari lasillista Pejaa ja pohtia asiaa. Eipä täältä kovin kauan Ohridiin aja, jos lauantai aamusella lähtee liikkeelle. Toisaalta oon kyllä reissannut niin paljon viime viikkojen aikana, että mitään suunnatonta hinkua ei ole. Fiilispohjalla tuollaiset päätökset on ennenkin tehty, joten huomis aamuna se selviää.
Jokatapauksessa edelleen oikein mukavaa viikonloppua kaikille.
vkl kesis