sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Mielenkiintoinen viikko tulossa

Taas on yks viikko Balkanilla pulkassa. Eilen pidettiin kontingentin tapaaminen ja samalla kämppäkaverin läksiäiset, joka lopettaa kuun lopussa 4 vuoden pestin täällä Kosovossa.

Tänään avattiin grillikausikin, vaikkakaan ei mitenkään erikoisen lämmin keli ollut. Ens viikon lopulle on jo luvassa 15 asteen lämpötiloja, joten varmaan samoissa merkeissä jatketaan silloinkin. Kuumeilu loppui maanantaina, joten sen kummemmin ei tarvinut sairastella. tiistaina jätin aamutreenit väliin ja sen jälkeen olo oli ihan jees. Olen yrittänyt noudattaa stadissa opittua rytmiä, paitsi täällä kun ei voi ajaa fillarilla duuniin, niin ajelen sit tunnin kuntopyörää ennen duunia.

Duunissa näyttäis olevan melkoinen myllerrys menossa. Henkilökohtaisesti suurin takaisku tuli perjantaina, kun mulle ja mun duunikaverille ilmoitettiin, että tästä lähtien jompi kumpi meistä pitää olla Pristinassa viikonloppuisin tunnin lähtövalmiudessa duuniin. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että kuukaudessa on ehkä 1 viikonloppu, jolloin voi lähteä pois Kosovosta. Silloin kun mua rekrytoitiin tuohon yksikköön, mä nimenomaan kysyin, paljonko vkl varallaoloja tulee ja mulle vastattiin, että max joka 5. viikonloppu.
Samaan aikaa meidän ykskköä ja muutamaa muutakin meidän leiristä ollaan siirtämässä Mitrovicaan, joka on noin 40 kilsaa Pristinasta pohjoiseen. Asuinolot siellä on todella paljon alkeellisemmat. Vettä siellä tulee yleensä joka toinen ilta ja sähkökatkoja on kokoajan. Siihen kun vielä lisätään tuo viikonloppujen varallaolo, niin mietteliääksi vetää. Ton Mitrovican siirron kanssa voi vielä elää, mutta jos siellä joutuu viettämään myös viikonloput, niin ei hyvältä vaikuta.
Olen tässä jo kehitellyt varasuunnitelmaa. Täällä on vielä muutaman päivän haku auki ja voi olla, että pistän paperit vielä tarkkailuryhmään. Täytyy huomenna yrittää saada tolkku tuohon hommaan, mitä tuossa todella tehdään ja toimia sit sen mukaan. Kovin ruusuiselta tuo tilanne ei tällä hetkellä todellakaan näytä. Ärsyttää todella reippaasti, että tulevista muutoksista ei voida kertoa työntekijöille hyvissä ajoin, vaan sieltä tulee email muutamaa päivää ennen, että pakkaa kamas ja katsele kämppä itselles Mitrosta.
Ei oo motivaatio ihan tapissa tällä hetkellä, mut pitää alkuviikosta tehdä joku ratkaisu asian suhteen, että jäänkö tähän yksikköön duuniin, vai haenko pois.
Eipähän tuu ainakaan aika pitkäks, kun täällä vatkuloidaan asioita johonkin suuntaan kokoajan. Tosin motivaatiota tai työn tehokkuutta se ei kyllä paranna yhtään.

Mutta kesä tulee ja ensimmäiset grilliherkut on tänään maisteltu. Näillä mennään ja katsotaan mihin se riittää...

eutyöläinen