perjantai 7. tammikuuta 2011

Kuuman kostea Mombasa

No niin, täällä sitä sit hikoillaan Mombasan kulmilla. Junamatka meni lupsakasti, tosin Kenian rautateiden ylpeys ei ole ihan parhaassa loistossa enään. Jotain nostalgiaa kyseisessä junamatkassa kuitenkin on.

Tällä nyt huilitaan 3 päivää safarin rasituksia pois. Lähinnä rannalla pöjötystä tiedossa ja toki varpaiden huljuttelua lähes kuumassa merivedessä.

Safari oli taas mahtava. Matka Masai Maraan on suht pitkä, vaikkakin teitä oli hieman paranneltu edellisestä kerrasta, mutta 5-6 tuntia sinne jokatapauksessa menee. Su iltapäivällä kun päästiin eka kerran puistoon, nähtiin ekan puolen tunnin aikana gepardi äidin tappama gaselli. Kyseinen emo on etusivun kuvassa kahden pentunsa kanssa. Samaan syssyyn myös todettiiin savannin hierarkia, kun urosleijona saapui pakalle, niin gepardiperhe poistui todella nopeasti. Iso kissa nappas gasellin jämät suuhunsa ja poistui sivummalle syömään. Tuntia myöhemmin nähtiin vielä 15 leijonan lauma. Uskomaton tuuri kerrassaan.
Seuraavina päivinä nähtiin sama gepardi perhe useampaan otteeseen ja paljon muitakin eläimiä. Opas oli tosi jees ja on niitä isoja kissoja niin kiva katsella, että aina tuonne vois palata uudelleen. Kehittelen uuden kuvapaketin heti, kun seulon hieman noita kuvia. Noin pari tuhatta näpsyä siinä tasin ottaa.
Nyt on aamiainen syöty uima-altaan äärellä. Tekis mieli pulahtaa sinne, kun lämmintä on jo aamusta reilut 30 astetta ja ilma kosteus on hyvin lähellä 100%. Noh, lämmin on hyväksi luille.
Päivitellään taas tarinaa, kun ollaan yhteyksien äärellä.
kesis