sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Kahvintuoksuiset aamuterveiset

Taas yksi työntäyteinen MMA (mentor, monitor & advise) duuniviikko pulkassa.
Itseasiassa ihan mielenkiintoinen duunin puolestakin. Tapasin muutaman Kosovo poliisi pomon, kenen kanssa vedettiin hieman linjauksia miten juttuja pyöritetään. Paikallinen pomo meinas heti, että mun pitää ehdottomasti olla täällä 3 vuotta. Lupasin olla helmikuun loppuun 2012 ja optioista puhutaan sit joskus loppukesästä.
Pitkin viikkoa oli hieman jännitteitä, kun Eulexin sotarikostutkinta pidätti 9 epäiltyä sotarikoksista ja siinä oli muutamia korkeita virassa olevia kosovolaisia poliisipäälliköitä. Se aiheutti mielenosoituksia ja lehdet kirjoitteli siitä kovasti. Siinä on tietty hienoinen näkemysero, kun paikallisten mielestä kyseiset kaverit on sotasankareita ja Eulexin mielestä epäiltyinä sotarikoksista.
Eulexin sotarikostutkinta on varmaan tehokkaimmin toimiva yksikkö täällä. Ne on saaneet epäiltyjä tuomioistuimeen ja osa tuomittukin rikoksista. Varmaan yksi syy on, että yksikkö on suomalaisvetoinen, siellä pistetään asiat tapahtumaan.
Muuten viikko onkin mennyt suht ahkerasti treenaten. Kesä tulee, silloin pitää olla kesiskondiksessa. Torstaina käytiin pelaamassa muutamien suomalaisten kanssa sulkapalloa. Ihan kivaa vaihtelua ja ennenkaikkea, kun päästiin saunomaan kundien suomalaiseen saunaan. Se oli todella jees.
Jos viikko sitten grillattiin ulkona, niin nyt on 4 astetta lämmintä ja sataa räntää. Ihmettelin kerran kelien vaihtumista ääneen duunissa. Yks balkanilainen kollegani valisti minua, että balkanilla maaliskuuta kutsutaan naisten kuukaudeksi, keli kuulema vaihtuu yhtä nopeasti kuin naisen mieliala. Suht hyvä vertaus, tietysti siinä verrataan paikallista keliä paikallisten naisten mielialaan...
Maailmalla kuohuu joka paikassa, luonto ja viimeiset diktaattorit näyttävät voimiaan. Katselen just Aljazeera kanavan uutisia. Niillä on hieman erilainen lähestymistapa Lähi-Idän tilanteeseen. Eivät hekään ennusta loistavaa tulevaisuutta Gaddafille, vaikka tämä niin vakuutteli kansan suhtautumisesta;
"they love me, they love me all"  -  rakkautta on monenlaista.
Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa.
eulextyömies