torstai 24. maaliskuuta 2011

Loma - mikä ihana keksintö

Työntäyteinen viikko kohta pulkassa. Huomenna pari paltsua, ensin meidän tiimin oma ja sit juodaan vielä kaffeet ja käydään läpi viikon tapahtumia paikallisen tarkkailuryhmän pomon kanssa.
Sen jälkeen kentälle ja suunta kohti Italiaa ja Gressoney la Trinite. Skimbakauden päätösreissu painaa päälle. Monte Rosa vuoren kupeessa päätetään tämä kausi. Siellä pitäis olla lunta vielä ihan kunnolla. Katsotaan, jos pääsis uittamaan värien kyllästämiä Bent Chetlereitä syvässä lumessa. Tosin näin keväällä vyöryt on suht herkässä, joten tarkoitus ei ole hölmöillä siellä.
Tuon reissun jälkeen voikin viedä skimbat kellariin ja kaivaa sortsit esille. Tänään oli parikyt astetta lämmintä päivällä ja terassit ihan piukeana kaffeen juojia. Jos stadissa on keväällä samanlaiset kelit, niin ilmiö on kyllä ihan sama, paitsi kukaan ei jois kahvia. Tääl on kyllä paljon jengiä keskellä päivää, joilla on aikaa istua useampi tunti terdellä.
Tänään oli vaihteeks UCK:n (Kosovon vapautusarmeija) järjestämä mielenosoitus mun duunipaikan edessä. Ilmeisesti eivät valinneet paikkaa mun vuoksi vaan pari kerrosta alempana olevien Eulexin syyttäjien, jotka johtavat täällä tutkintaa. Kai se UCK haluais, että heidän sotasankarinsa vapautettais, eikä pidettäis kaapissa epäiltynä sotarikoksista. Suht paljon oli porukkaa ja hitosti tv ryhmiä paikalla. Yleensä noista saadaan ennkkovaroitus, mutta toi tuli ihan puun takaa. Hienoa kun voi osoittaa mieltä, mutta blokkasivat samalla pääsyn meidän parkkikselle. Meinas tulla grande katastrof, kun oli reissuviinat vielä ostamatta.Onneks kärsivällisyyttä moiseen mielenilmaukseen riitti reiluks tunniks ja elämä palasi ennalleen. Hetken siinä jo mietin, että millainen kansainvälinen selkkaus siit tulee, kun lähden maasturilla sutimaan sen yleisömassan läpi. Varmuudella olis saanut tv näkyvyyttä. Noh, koska meidät on koulutettu erilaisiin tilanteisiin, niin muistelin, että tuossa tilanteessa oikea ratkaisu oli mennä takaovesta ulos, terdelle juomaan makiaattoa ja odottaa siellä tilanteen laukeamista.
Nyt on sit kamat pakattu ja masu täynnä. Vielä lasillinen punkkua rentouttamaan kriisialueen kauhukokemuksista ja sit voi mennä nukumaan. Oikein mukavaa keväistä viikonloppua sinne Suomeenkin.
tuleva kesämies