torstai 15. joulukuuta 2011

Tänään torstaina...

...Pristinassa, mutta parin viikon päästä jossain toisaalla. Tarkemmin ottaen menossa koneeseen Istanbulissa juuri näihjin aikoihin ja suuntana Bangkok - jiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihaaaaaaaaaaaa !
Itsenäisyys päivää juhlittiin melko perinteisin menoin. Jotain puheita ja maljojen nostelua, ei siis mitään ihmeellistä. Hienoin juttu oli, kun tapasin sotilastarkkailijakaverini Lähi-Idän reissulta 6 vuoden takaa. Sälli oli just tullut Kosovoon puolen vuoden sotilasmissiolle. Muisteltiin kaihoisasti Damaskosin itsenäisyyspäivä bileitä.
Viime viikolla oli duunissa mielenkiintoinen harjoitus. Testattiin yksikön kaikki toiminnot ja suht hyvin tuo meni. Ainakin isot päälliköt oli näkemäänsä tyytyväisiä. Tiistaina käytiin tutustumassa Balkanin suurimpaan vankilaan. Ihan mielenkiintoinen keikka. Ei ne olosuhteet siellä niin kovin alkeelliset olleet. Joka sellistä sentään löytyi vessa, toisin kuin esim. Sörkan vankilasta. Ehkä suurin ero suomalaiseen systeemiin oli vartioiden toiminnassa. Vahvasti jäi sellainen fiilis, että vangit määrittelee vankilan säännöt, eikä vartijat. Kai se on sitä maassa maan tavalla systeemiä.
Keli täällä on ollut varsin ankeaa. Harmaan eri sävyjä on ollut nähtävissä joka päivä. Vettäkin on tihuutellut ihan tasaisesti. Ens yönä sitä pitäis tulla oikein kunnolla ja vuorilla pitäis sataa lunta. Tällä hetkellä kuitenkin 8 astetta lämmintä, joten saas nähdä mitä sieltä taivaalta oikein alas tulee.
Jouluun sit aikaa reilu viikko. Meillä on kai aattona jonkinlainen jouluillallinen, jonka täällä olevat suomalaiset frouvat valmistelee. Mäkin sain kutsun syömään, joten pääsee hieman maistelemaan perinteisiä jouluruokia. Ties vaikka siellä olis jopa kinkku pöydässä. Ens viikko on varmaan suht rauhallinen duunissa, koska lähes puolet yksiköstä on viettämässä joulua. Joulun jälkeisellä viikolla sit vaihto ja loput lähtee viettään uutta vuotta. Tapanin päivä meillä onkin vapaapäivä.
Eipä täältä sen kummempia, olkaahan kilttinä niin pukki tuo lahjoja eikä piiskaa.
eutyömies