perjantai 16. marraskuuta 2012

Onko perjantai viikon paras päivä...

..varmaan ainakin jos suomalaisilta kysytään. Kyllä perus eutyöläinenkin varmaan perjantaisin on paremmalla tuulella kuin maamantaina, eli ehkä se on viikon paras päivä. Munkin pitää hinautua duuniin vasta 08.45 huomenna, joten ehtii rauhassa syödä aamiaisen himassa. Sunnuntaina tais olla hieman aikaisempi startti. Onhan se kiva tällainen 22 päivän työputki ilman vapaapäiviä, mutta minkäs teet.
Viikon päästä toivottavasti odottelen jo Pristinan kentällä lentoa Istanbuliin ja sieltä sit aikanaan Hong Kongiin. Eli ei tunnu missään toi viimeinen duuniviikko.
Oon treenaillut suht ahkerasti, useampana päivänä pari treeniä. Se ilahdutti mieltä, että eilen pystyi eka kertaa kesäkuun jälkeen treenaamaan punteilla suht hyvin. Toki olkapäätä pitää varoa eikä mitään pystypunnerruksia voi tehdä, mutta vaikuttaa jo huomattavasti paremmalta.Terveys on kyllä niin ihmeellinen asia. Sitä ei koskaan muista arvostaa tarpeeks, ennenkuin tulee ongelmia sen kanssa.
Duunissa ei ole mitään ihmeempiä, jengi vetää ihan hyvällä fiiliksellä, vaikka vapaapäiviä ei olekaan tiedossa. Jossain vaiheessa varmaan toikin fiilis katoaa. Toivottavasti mä olen jo siinä vaiheessa matkalla pohjoiseen.
Huomenna oli kokkailuilta tiedossa. Pari kaveria tulee kylään. Ruokalistalla on tuunattua makaronilaatikkoa. Sitä sit huuhdellaan alas sopivalla määrällä punkkua. Se on ainakin varmaa, että lihaa ja makua on paljon. En olekaan tehnyt makaronilaatikkoa tällä reissulla aikaisemmin, joten nyt on sopiva hetki.
Muutenpa täällä ei sen kummempia. Eilen oli pitkästä aikaa sateinen päivä, nyt taas aurinkoa tiedossa, mikä ei haittaa ollenkaan.
Sain vihdoin ladattua noi Masai Maran elukkakuvat tohon diaesityksesi. Siitä nyt tulikin yks todella pitkä esitys, kun ei niitä pystynyt pätkimään. Kuvia on paljon, vaikka tein mielestäni tiukkaa karsintaa. Katselin ne just läpi ja tuli fiilis, että vois lähteä vaikka heti takaisin kuvaamaan Masai Maraan.
Tänään esittelin yhdelle suomalaiselle kaverille ajatuksen, mikä me keksittiin reilu vuosi sitten Masan kanssa kun otettiin Pristinassa partsilla punkkua. Suomeen pitäis kehitellä luonnonpuisto, missä vois safarityyppisesti katsella eläimiä. Lähinnä kannattais keskittyä isoihin petoeläimiin, kuten karhut, sudet, ja ilvekset. Niille sopivia ruokinta paikkoja, missä niitä vois katsella ja kuvata. Jos ihmiset jaksaa lentää afrikkaan katsomaan leijonia, niin varmuudella ne jaksais lentää johonkin Joensuuhun katsomaan karhuja. Noita eläimiä kun ei vapaana näe missään euroopassa. Mä ainakin lähtisin sinne.
Ideaa voi käyttää ihan vapaasti, se vois tuottaa paremmin kuin Talvivaara ja varmasti suojelis luontoa enemmän kuin kyseinen yritys.
Jos joku jaksaa katsoa noi kaikki kuvat läpi, niin yhden virtahevon selässä on aikamoiset skraadut. Opas meinas, että jellona olis vähän raapinut hepoa yöllä, kun ne on kuivalla maalla. Niin kai kisseillä on tapana välillä raapia..
Hyvää viikonloppua kaikille.

eutyömies