perjantai 8. helmikuuta 2013

Borovets

Oho, edellisestä päivityksestä on jo pari viikkoa, ehkä aika kirjoittaa muutama rivi tätä reissublogia, ennenkuin se joutaa pidemmälle tauolle.
Edellinen päivitys oli tosiaan ennen meidän läksiäisiä, jotka oli ihan hyvät bileet. Bileiden jälkeinen viikko menikin kiinniotto operaatiossa, joka oli varmaan mun viimeinen. Siitä ei sen enempää.
Perjantaina ajelin Banskoon, siellä ihan hyvää hiihtoa. Jonkinlaiset jäähyväiset mun vakkari talvimestalle mission aikana. Nyt olen hieman lähempänä Sofiaa, Borovetsissa. Tämä on huomattavasti vanhempi hiihtokeskus, mutta oikein mainio mesta. Käytiin täällä retkellä kavereiden kanssa 2001 mun ekalla Kosovon tourilla. On tänne rakennettu jonkin verran, mutta edelleen tämä on ihan kiva kylämäinen keskus. Hissejäkään ei ole juuri uusittu, mutta jollain lailla kaikki toimii. Gondoli on kuulema 31 vuotta vanha, joten jonkun kierroksen ne kabiinit on siinä pyörineet. Täällä on paljon siperianhyskyja, niitä istuu monen ravintolan tai hiihtokoulun oven edessä. Ne on kyllä vaikuttavia koiria. Yhden ravintolan edessä on yks sellainen lähes ponin kokoinen husky. Yleensä se vaan mittailee asiakkaita ja antaa joidenkin rapsutellakin. Tänään yks brittifrouva meni rapsutteleen sitä, ilmeisesti se ei oikein tykännyt britin aksentista, kun meinas haukata käden siltä. Toisaalta ihan oikein kyllä, että hieman katselee, kuka pyrkii rapsutteleen..
Eilisen päivän sateli lunta ihan kunnolla. Tänään pääsin pöllytteleen polven syvyydessä puuteria. Tuntuu kyllä vuoden tauona jälkeen ihan älyttömän raskaalta tää skimbaaminen. Varmaan oon vaan niin paskassa kondiksessa, että menee hapoille kun pikkuisen kurvailee. Onneks täällä on erittäin hyvää paikallista punkkua palautusjuomaksi.
Oon tässä tehnyt valmisteluita Suomen kotimatkaa varten. Varailin matkan varrelta Bad Gasteinista hotlan 6 yöksi. Siellä on hyvä fyysisesti ja henkisesti puhdistautua Kosovon vaikutteista. Jospa siellä reidetkin jo kestäis hieman paremmin skimbaamista. Toisaalta jos ei, niin se on Itävallan tunnetuimpia kylpyläkaupunkeja. Sen jälkeen ajelen Travemundeen ja siellä auto laivaan. Siinä vaiheessa kun auto on laivassa, voi todeta, että missio on pulkassa ja aika ottaa lasillinen helmeilevää juomaa.
Siihen on kuitenkin vielä aikaa, nyt on aika lähteä syömään ja ottamaan hieman palautusjuomaa.

Mukavaa viikonloppua kaikille - nauttikaa kunnon talvesta ...

Skimbalomalainen