sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Eka vuosi pulkassa

Huomenna tulee vuosi kuluneeks siitä, kun omalta osaltani aloitin demokratian turvaamisen täällä Kosovossa.
Sitä juhlistettiin torstaina keilaamisen merkeissä ja perjantaina vedettiin kämppiksen kanssa pari pulloa skumppaa kämpillä. Eilen illalla ajeltiin kaverin kans Brezovicaan skimbaamaan. Oltiin yötä siellä
skimbakeskusessa, että aamulla valmiina rinteeseen. Olikin kaunis aurinkoinen päivä ja paikalliset sai jopa hissitkin toimimaan suht aamusta. Oikein hieno päivä siihen asti, kunnes huomasin, että hissijono
ryysiksessä joku oli pöllinyt lompakon repun sivutaskusta. No fyffee meni jokunen satku ja tietty lähes kaikki mahdolliset kortit. Tulipahan sit annettua taloudellista tukea sitä tarvitsevalle. Pitää selvitellä, mitä kautta saa uuden ajokortin, kun sekin meni siinä samalla, kuten myös virkamerkki. Huominen meneekin varmaan kun raportoi asiaa paikalliselle poliisille.

Eka viikko uudessa duunissakin takana. Ihan hyvältä vaikuttaa, Seuraava kuukausi voi olla hieman siirtymäkautta, kun jengiä lähtee aika paljon pois, pomo, sekä varapomo ja uus pomo tulee alueelle vasta huhtikuun alussa. Suurin totuttelu on, kun nyt pitää mennä duuniin jo kahdeksalta, ennen duunit alkoi ysiltä. Pitää pikkuhiljaa opetella tuntemaan paikallinen yhteistyökumppani, tällä alalla kun kaikki toiminta perustuu luottamukseen. Käsitykseni mukaan paikallinen tarkkailuporukka on hyvässä iskussa, joten perusasiat on kunnossa.
Tällaisia terveisiä täältä Balkanin Pariisista, pitänee kohta lähteä vällyjen alle, niin jaksaa huomenna hinautua duuniin.

eulextyömies