sunnuntai 27. toukokuuta 2012

27 -> 9

Otsikko kertoo sen kuinka homma etenee. 27 kk Balkania tällä reissulla pulkassa ja 9 jäljellä, mikäli sitä ennen ei potkita pois firmasta. Ajan kulumisen huomaa oikeastaan parhaiten sillä, että porukka täällä missiolla vaihtuu ja vanhoja kavereita on entistä vähemmän jäljellä. Toisaalta kesällä on tulossa ainakin yks saksalainen takaisin missiolle, kenen kanssa tehtiin vuosi yhdessä duunia tarkkailuryhmässä. Kieltämättä ajatus paluusta Suomeen alkaa tuntua entistä konkreettisemmalta. Kesä täällä menee aina nopeasti ja talveksi taas olen säästänyt lomaa suht reilusti.
Tämä viikko meni taas pikavauhtia. Viime viikot on ollut positiivisen paljon duunia tarjolla. Tiistaina yöllä toteutettiin yks operaatio. Oli suht räyhäkkä fiilis, kun auringon noustessa lennettiin kahdella Super Puma kopterilla pohjoisen suuntaan. Eka kertaa operaatiossa testattiin köysilaskeutumista. Homma meni meidän osalta todella hyvin. Tuollaisessa hommassa on kuitenkin omat riskinsä olemassa. Helikopterien miehistö oli ihan innoissaan, kun päästiin toteuttaan tuollainen operaatio ja sit kun se meni kaikkiaan hyvin. Kyllähän siinä kerosiini haisi nenään aika kauan vielä päivälläkin kun aamuyön olin kopterissa hoitamassa omaa osuuttani.
Tänne saapuneista viesteistä päätellen teille on kesä saapunut Suomeen. Täällä on melkoisen vaihtelevaa keliä, samana päivänä sataa, paistaa, on pilvistä. Onneks ei lumisateita sentään enään. Keli on ihan lämmin, mutta ei nyt mikään helle. Tosin eiköhön ne helteetkin taas kohta palaa. Ennenkuin syksy tulee, varmaan muutamaan otteeseen ehtii vielä kiroillakin kuumuutta. Kesämökkikauden avaus Ohridilla on vielä hoitamatta. Jos vaikka jussiks yrittäis päästä sinne.
Meidän yksikön muuttohommista Mitrovicaan ei ole tullut mitään tarkempaa aikataulutusta. Kai se toimisto siellä on vielä remontissa tai jotain vastaavaa. Muutto vois tulla ajankohtaiseksi heinäkuussa, en usko, että juurikaan sen aikaisemmin.Vielä en ole aloittanut pakkaamaan, enkä aloitakaan, ennenkuin siirrosta tulee kirjallinen määräys.
Eipä täällä tämän ihmeempiä. Varailin tossa lennot stadiin heinäkuun puoliväliin, joten nähdään siellä sitten.

Tämän blogin välityksellä vielä voimia nuorelle kollegalle joka taistelee meikussa hengestään. Never give up!

eutyömies