maanantai 7. toukokuuta 2012

Home sweet home

Paluu Balkanin Pariisiin eilis iltana oli ihan jees. Pristinan kentällä oli vielä iltasellakin reilu 20 astetta, joten ainakin kesä täällä on. Suht huonosti nukutun yön jälkeen kun starttailin aamulla duuniin, niin oli ihan sortsikeli. Toisaalta kun saa nukkua yönsä kotosalla, niin sekin on ihan plussaa.
Duunissa oli ihan kunnon myllerrys menossa kun palasin. Kundit oli itseasiassa eilen pitkän päivän duunissa, kun Serbiassa järjestettiin pressanvaalit. Serbit järjestivät äänestyspaikkoja Pohjois Kosovon serbialueille, vaikka ne oli erikseen kielletty. Eipä siitä silti mitään isompaa hämminkiä aiheutunut.
Mun ranskalainen pomo oli sit kertonut mun duunikavereille, että lähden pois yksiköstä. Sain jo viikolla muutaman meilin, missä asiaa tiedusteltiin. Tämä päivä sit meni enempi selitellessä tilannetta. Surkeinta tuossa jutussa on, että en varmaan edes siirry mihinkään, vaan muutan noiden kavereiden kanssa kesäkuun puoliväliin mennessä Mitrovicaan. Toisaalta oon jo henkisesti asian hyväksynyt, joten sen mukaan eletään.
Oli ihan kiva käydä Suomessa. Aika paljon ehti näkemään kavereita, mutta paljon jäi näkemättäkin. Kun on 8 kk poissa kotimaastaan, niin siinä kerääntyy kaikenlaisia asioita hoidettavaksi. Samoin Levin reissu ja vappupäminät vei oman aikansa. Nyt on taas aika asettua aloilleen, treenata kunnolla ja elellä muutenkin hieman terveellisemmin. Sen verran monena iltana tuli hörpittyä viiniä, että aikansa kestää, ennenkuin elimistö taas puhdistuu. Seuraavan kerran tuun stadiin ehkä heinäkuussa. Paljolti riippuu duunikuvioista, mitä tuolla tapahtuu lähiviikkoina.
Eipä täältä tämän kummempia, kello soi aamulla 06.50, joten ehtii ajaa kuntofillaria tunnin, ennen duunia.

Mukavaa kesää sinnekin, toivottavasti se saapuu sinne pian. Jos kyllästyttää odottelu, niin Balkanin Pariisiin on suht lyhyt matka. Tämä kesä on viimeinen, kun mun opaspalvelut on saatavilla. Meidan palatsissa kyllä riittää majoituskapasiteettiä.

eutyömies