maanantai 6. tammikuuta 2020

Singapore, tämän reissun päätepysäkki

Singapore 39 km yhteensä 2332 km ja reitti  https://connect.garmin.com/modern/activity/4406786675

Ei ollutkaan niin helppo siirtymä tänne saarivaltakuntaan. Kahvittelin aamulla rauhassa luettuani, että Johor Bahrusta on älytön pratkäralli aamusta tänne. Malesialaiset tulee päiväksi tänne duuniin ja illalla sit takaisin. Joskus ysin jälkeen lähdin ajamaan ja jouduin jonottamaan pari tuntia Singaporen päässä, että sai passiin leiman. En oo kyllä vastaavaa kaksipyöräisten määrää nähnyt edes Vetnamissa mitä tänä aamuna tuossa rajalla. Malesialaiset pääsee automaattitarkastuksesta, mutta siinä manuaali jonossakin oli sen verran jengiä, että aikaa kului. Kiire mulla ei ollut mihinkään, kun tiesin, että huonetta en saa ennen klo 14. Singaporelainen rajapoliisi sälli ihmetteli, kun ajelin fillarilla passintarkastukseen. Siihen tuli pari muutakin ihmettelemään kun kerroin ajaneeni Bangkokista tänne.
Navigointi täällä saarella ei mennyt ihan tuubiin. Jostain syystä reititysviiva sekottui noiden pääteiden väreihin ja piti tehdä pikku ketunlenkki siinä matkalla. Hyvä tietty välillä tarkastaa, että kukaan seuraa...
Ajelin täälläkin pikkupätkän motaria. Onneks kukaan ei tullut pysäyttämään, täällä kun ei välttämättä olis selvinnyt sormen heristelyllä. Täällä oli osittain jotain kevyenliikenteen väyliä, mutta mulle ei oikein selvinnyt oliko ne vain jalankulkijoille vai kuuluiko fillaristien myös ajaa niillä. Ne oli kyllä todella surkeita, jos ne oli myös fillaristeille tarkotettu. En saanut fillaria majoitukseen sisälle säilytykseen, niin kävin sit hakemassa läheisestä fillarikaupasta pahvilaatikon ja tunti sitten pakkasin fillarin jo boksiin. Eipähän tarvitse sit ihmetellä, onko fillari tallessa vai ei. Eikä tämä liikennesuunnittelu tämän päivän kokemuksella todellakaan houkuttele ajelemaan enempää.
Huilin tässä muutamia päiviä ja sit hettäydyn turistiksi. Viimeistään viikonloppuna vedetään reissua kasaan pikku filosofoinnin ja kuvien kera. Näihin tämän päivän kuviin ja tunnelmiin.

Oikealla Johor Bahrun raja-asema

tällainen naapuristo tänään

etualan pytinki on mun huoneiistohotelli

naapurissa erinomainen intialainen ravintola

jos ottais kevyemmän frouvan niin kärryssä riittäis yksi akseli

Canyon on jo valmiina kotimatkalle