keskiviikko 1. tammikuuta 2020

Oikein hyvää uutta vuosikymmentä

Vuosikymmen vaihtui täällä 6 tuntia aikaisemmin kuin Suomessa. Omalta osalta bileet jäi väliin istuttiin edellisenä iltana ranskalaisen sällin kanssa maailmanparannustalkoissa sen verran pitkään, että ei enään kyennyt jatkamaan toista iltaa. Puolen yön aikaan heräsin, kun raketit räjähteli. Ihan kivalta näytti täältä 13. kerroksesta katsella ilotulitusta tovi. Aamulla kun heräilin, tuossa naapuristossa olikin sitten ihan kunnon tulipalo, tiedä sit oliko ilotulitksella asian kanssa tekemistä.
Viime päivät on menneet kaikenlaisissa puhdetöissä ja loppuloman suunnittelussa. Mullahan on enään reilu parisataa Singaporeen. En kuitenkaan viitsi mennä sinne liian aikaisin, koska ensinnäkin asuminen siellä maksaa hitosti enemmän kuin Malesiassa. Eikä siellä nyt tekemistäkään niin valtavasti ole, kun oon siellä aikaisemmin jo käynyt. Tämän hetken suunnitelma on sellainen, että pöjötän täällä lauantai aamuun ja sit maanantaina ajelen Singaporen puolelle. Sain pidettyä nämä samat näkymät kolmeksi päiväksi 50 egellä. Vaikka Malaka on suosittu kohde, pääosa vierailijoista on kuitenkin malesialaisia ja Indonesiasta. Tästä on lauttayhteydet tuohon viereiselle Sumatran saarelle.
Kaupunki sinällään on oikein mielenkiintoinen ja viehättävä. Vaikka kolonialismi aikoinaan oli melkoista riistoa, niin väittäisinpä, että esim Penangin ja Malakan pormestarit tai kaupunginjohtajat eivät niitä aikoja tällä hetkellä kovin pahalla muistele. Portugalilaiset, hollantilaiset ja britit ovat hallitessaan jättäneet positiivisia kädenjälkiä, joita tänäkin päivänä täällä ihastellaan. Mikään massaturismikohde tämä ei ole ja ennenkaikkea vkl vierailupaikka alueen ihmisille. Tuossa Malakajoen varrella on kiva istuskella kaffeella tai bissellä ja vaikka parantaa maailmaa. Tuon joen varrelle on tehty kävelyreitti, mitä voi seurata käytännössä merelle asti. Eilen aamulla kävin käppäilemässä ja katselemassa kun kaupunki heräilee pikkuhiljaa. En tiedä keneltä on peritty tuo hidas käynnistyminen täällä. Käytännössä kaikki kaupat aukeaa aikaisintaan klo 10. Joitain pikku ravintoloita on auki jo aikaisemmin, mutta muuten täällä pöjötetään peukku suussa todella myöhään. Aurinko täällä nousee 07.14 ja laskee 19.14 valoa on siis riittävästi tarjolla. Tästähän ei ole enään monta sataa kilsaa päiväntasaajalle.
Käytin fillariakin huollossa, kun etuvaihtaja rupes rihnuttamaan ketjuun eikä ole sopivia työkaluja sen säätämiseksi. Paikallisessa kaupassa sai erittäin hyvää palvelua. Pomo pisti säädöt kondikseen muutamassa minuutissa ja sit juteltiin muuten pyöräilystä jonkin aikaa. Rahaa hän ei tietty suostunut ottamaan, muutaman kuvan kylläkin, kun ei kuulema ihan joka viikko käy suomalaisia asiakkaita. Kerroin omista havainnoista pyöräilijöiden määrästä ja hän vahvisti näkemykseni. Pyöräily tekee vahvaa nousua täälläkin alueella ja porukka haluaa panostaa suht laadukkaisiin pyöriin eikä ostaa kiinalaisia tekeleitä.
Mä jatkan ihmettelyä täällä suunnalla, uusi vuosikymmen - uudet kujeet, nautitaan niistä.

Malakajoki




sillan alla voi olla myös siistiä




kilpparien aamulenkki