tiistai 7. helmikuuta 2012

Täällä on talvi

Tunnelma Pristinassa on kuin 60-luvun venäläisissä elokuvissa. Reilu 10 astetta pakkasta, ja lunta pyryttää ihan vaakatasossa. Voin sanoa, että kellään ei ole kivaa. Jos stadissa oli parina talvena ongelmia pitää teitä ajokunnossa, niin näyttäis, että täällä sitä ei edes yritetä tehdä. Muutaman hiton vanhan Saksasta tuodun auran olen nähnyt liikkeellä, mutta pariin viimeseen päivään onkin ollut hiljaisempaa. Tällaista kunnon talvea on nyt jatkunut jonku 4-5 viikkoa. Tänään juttelin meidän paikallistyöntekijän kanssa. Kaveri muisteli, että 30 vuoteen ei ole ollut näin kovaa talvea. Sähkölaitokselta tulee ilmoituksia, että sähköä ei riitä kaikille kokoaikaa. Onneks tässä meidän alueella on ollut yllättävän vähän sähkökatkoja. Kynttilöillä nää kämpät ei pysy pitkään lämpiminä.
Perjantaina kokkailtiin kämppiksen kanssa ja tietty silloin meni sähköt pariks tunniks. No kynttilät pöytään vaan ja kokkailu jatkui kaasukeittimellä. Oikein hyvää pastettua taimenta siitä tuli.
Jotta tää talvi olis täydellinen, niin Malev meni konkkaan perjantaina. Niiden lennot loppui sihen hetkeen. Se on ollut suomalaisille paras yhteys täältä stadiin. Nyt pitää kehitellä jotain muuta, lentojen hinnat pompsahti heti liki 300 egee kalliimmaksi. Maksetuista lennoista lienee turha odotella rahoja takaisin konkurssipesältä. Noh, näillä mennään ja katsotaan mihin se riittää..
Hyvää on se, että lunta on tarpeeks. Pikkuisen kun pakkanen lauhtuu ja toi hiton tuuli tyyntyy, niin sit taas skimbaamaan. 17.2 olis tarkoitus lähteä Serbiaan Kopaonikiin, mikäli vaan saan auton ajettua tallista. Toi ajoluiska on pirun jyrkkä ja tietty aivan jäässä. Kuun lopussa olis vielä suunnitteilla 4 päivän reissu Banskoon.
Sain viime viikolla lähes valmiiks mun FRIES master koulutuksen. Vielä yksi näyttökoe tekemättä. Tosin se on toiminta kopterissa lennon ja köysilaskeutumisen aikana. Tällä kelillä ei köysillä laskeuduta. Kaiken lisäksi kuvissa oleva kopteri ei lennä lähiaikoina, kun se teki perjantaina jonkin sortin hätälaskeutumisen ja vaurioitui aika pahasti. Onneks vältyttiin vakavemmilta loukkaantumisilta, kopterissa oli kuitenkin reilusti porukkaa sisällä.
Täällä ei sen kummempaa, talvea ei tarvitse enään odotella, joten voi siirtyä odotteleen kevättä..
Oikein lupsakkaa helmikuuta sinne,
eutyömies