maanantai 30. tammikuuta 2012

Tammikuu aika finaalissa

Taas on kuukausi vierähtänyt, se oli vuorossaan 23 täällä Balkanilla. Täällä kärvistellään suht talvisissa oloissa. Pakkasta on yöllä reilu kymppi ja päivällä hieman vähemmän. Lunta on ihan tarpeeeksi, ainoastaan päätiet on aurattu, loput varmaan sulaa kesään mennessä. Niin, eihän tuo pakkanen oli juuri mitään kun vertaa Suomen 35 asteen pakkasiin, mutta eipä ole näitä talojakaan tehty talvea ajatellen. Toivoa vaan sopii, että sähköt toimii, muuten tulee kiire makuupussiin.
Banskon reissu oli ihan jees. Ihan jees jengiä, rinteet hyvässä kuosissa ja lunta riittävästi. Lauantaina paistoi aurinko täpöllä, joten kyllä siellä kelpasi kurvailla. Reidet meni aika nopeesti huonolle hapelle, joten pitää ilmeisesti hieman treenata noita rimpuloita, mikäli meinaa useamman päivän skimbailla. Tosin hieman mietiskelin, että vois tehdä pari lyhyempää reissua yhden pitkän sijaan, niin vois jaksaa hieman paremmin.
Duunissakin on melkoisesti puuhaa. Mut valittiin FRIES master koulutukseen viime viikolla. Hommiin kuuluu johtaa köysilaskeutumisia kopterista yhdessä kopterin lentoinsinöörin kanssa. Todella mielenkiintoista puuhaa, mutta aika lailla saa opiskella, että tutkinnon suoritettua. Mulla on etelä afrikkalainen lentoinsinööri kouluttajana ja oon ainoa oppilas, joten aika paljon voi itse vaikuttaa aikatauluihin ja sen sellaiseen. Sit kun on läpäissyt kirjalliset, niin sit seuraa näyttökokeita turvallisuus briiffeistä, köysilaskeutumisen johtamisesta ja sen sellaisesta. Ompahan ainakin hieman vaihtelua arkirutiineihin, jos ei mitään muuta. Banskon reissullakin oli pätkä köyttä mukana, kun piti virkistää muistia ja harjoitella solmuja.
Mut ei auta, kellokin on jo vaikka mitä. Läksyjä pitäis lukea ja nukkumaankin mennä. Makuupussi on viritelty valmiiks jos yöllä tulee sähkökatko.
eutyömies