tiistai 24. heinäkuuta 2012

Home sweet home

Täällä sitä taas kärvistellään Pristinassa. Onneks ei oo ihan niin kuuma, kuin oli ennen lomaa. Parina iltana on tullut vettäkin ihan mukavan viilentävästi. Tosin eilen salamoi siihen malliin, että sähköt olikin sit koko illan poikki.
Suomessa oli mukavaa, niinkuin aina. Täällä vietetään nyt Ramadania, se taas tarkoittaa sitä, että rukouskutsuja tulee entistä useammin ja kai siellä heitetään normia pidempää läppää moskeijan kaiuttimien kautta, koska tarinaa riittää aina pitkäks aikaa. Viime yönä heräilin useampaan otteeseen, kun paikallisesta moskeijasta kajahteli rukouskutsuja ja varmaan hieman rukouksiakin. Ikkunoita on kuitenkin pakko pitää auki, että kämppä pysyy viileänä. Oon joskus miettinyt, et mitähän Kosovon poliisi tekis, kun soittais sinne, että moskeijasta tuleva meteli häiritsee työläisen unta. Kävisköhän ne tempaisemassa töpselin irti..

Ban Ki-moon kävi tänään Kosovossa vierailulla. Mekin oltiin lähtökuopissa valmiina, mikäli tilanne eskaloituu, mutta kyllä me saatiin pakkailla kamoja ihan rauhassa konttorilla koko päivän. En tiedä mikä oli vierailun teemana, mutta hän oli ensimmäinen YK:n pääsihteeri joka kävi täällä Kosovossa vierailulla.
Huomenna lähden aamusta ajeleen Mitrovicaan katsomaan kuinka meidän leirin rakennushommat edistyy. Samalla käyn vilkaisemassa uudelleen yhtä kämppää, jonka varmaan otankin itselle. Onpahan sit yks murhe vähemmän kun muuton aika tulee, kun kämppä on jo valmiina. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, niin ens viikolla päästäis muuttamaan toimisto uuteen mestaan. Huomenna saan viime hetken päivitykset asian tiimoilta. Tilaa siinä kämpässä on ihan hyvin, kun 2 makkaria ja olohuone/kettiö. Eiköhän siellä 7 kk pysty asusteleen. Tai tänään on jo alle 7 kk missiota jäljellä. Sen kunniaksi varailin tossa parina iltana hieman reissuja syksyn varalle. Lokakuussa ensin Ugandan kautta Keniaan, se olis 3 vk tour. Sit marras-joulukuun vaihteessa ensin lento Hong Kongiin ja sieltä sit Thaimaan kautta takaisin. Se olis reilu parin vk reissu. Nyt on sit motivaatiotakin taas muutamaksi viikoksi kerätty.. Vielä kun saa lomat järjestymään niin hyvä juttu.

Nyt en ole kuvannut mitään aikoihin, joten kaivoin arkiston kätköistä sinällään ajankohtaisia kuvia Syyriasta. Noi on kuvattu 2004, kun olin siellä YK:n sotilastarkkalijana. Nyt siellä ei paljon kuvailla, vaan enempi ammutaan. Täytyy vaan toivoa, että tilanne siellä rauhoittuis, mutta se tapahtunee vasta todella rajun sisällissodan jälkeen. Toivotaan parasta.

Täällä tilanne on rauhallinen, pitää nautiskella näistä hetkistä.

eutyömies