sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Kotini Kosovon lapissa...

Kuukausikin on ehtinyt vaihtua edellisen päivityksen jälkeen, mutta vihdoin asiat asettuvat paikoilleen. Saikut on lomat on pidetty, kävimpä Suomen lapissakin ihmettelemässä maailman menoa. Olkapää ei ole edelleenkään kunnossa, mutta on se huomattavasti paremmassa kuosissa, kuin ennen lomaa. Kai toi kuntoutuminen kestää joitain kuukausia.
Nyt eka vkl täällä Kosovon lapissa, eli Mitrovicassa. Eilen sain vihdoin nettiyhteydetkin toimimaan, joten nyt perus jutut toimii, tai siis toimii niinkuin ne toimii täällä. Nyt ei tule vettä, mutta nyt onkin se "joka toinen päivä" jolloin vedet on poikki klo 18-06.
Päivällä käytiin lähistön vuorilla patikoimassa ruotsalaisen kollegan kanssa. Mentiin ihan fiilispohjalla,kun alueesta ei ole sen kummempia karttoja eikä tietenkään mitään merkattuja reittejä. Kunhan seurailtiin isoimpia tien tapaisia, metsässä kun voi olla vielä miinoja.
Pari päivää kun oon patsastellut uudessa kotikaupungissani, olen varsin tyytyväinen näkemääni. Täällä on huomattavasti puhtaampi ilma kuin Pristinassa. Kaupunki kun on uusi tuttavuus, niin kiva taas käveleskellä ympäriinsä ja katsella paikkoja. Harmi vaaan kun tuonne Ibar joen pohjoispuolelle, serbialueelle ei voi mennä kuin duunitehtävissä.
Kelit jatkuu edelleen mukavan kesäisinä. Lämmintä on passelisti noin 30 astetta, joten aamuisin on kiva juoda kahvia partsilla ennen duuniin lähtöä. Yöt on kyllä viilenneet, eilen illalla istuttiin kaverin kans terdellä puoleen yöhän ja silloin meinas tulla kylmä sortseissa ja t-paidassa. Muuten täällä ei sen kummempaa, duunissa ihan normihommaa. Välillä jotain pahiksien kiinniottoja ja kopteritreeniä. Ens viikolla joutuu vielä järjesteleen toimistoa ja varastoja kondikseen muuton jäljiltä.
Päivitän diaesityksen uudesta kotikaupungistani tohon oheen.
Oikein mukavaa syyskuuta kaikille.

eutyömies