maanantai 15. lokakuuta 2012

This is Africa

Uganda, Kampala, +27 iltapäivällä sadekuuroja. Afrikkaan sopeutuminen on täydessä vauhdissa. Tai ehkä tilannetta kuvaisi paremmin toimintojen hidastaminen afrikkalaiselle tasolle. Vaikka 3 vuotta Kosovossa on varmuudella hidastanut kävelyvauhtia, kuten viime lomilla stadissa totesinkin, saapuminen afrikkaan kuitenkin tarkoittaa sitä, että vauhtia pitää edelleen hiljentää reilusti.
Mutta palataanpa ajassa muutama päivä takaisin Istanbuliin.Vaikkakin olen lentänyt Istanbulin kautta lukuisia kertoja, en ole aikaisemmin käynyt kaupungissa.Nytkin reissuni rajoittui kaupungilla steputteluun ja parin tunnin risteilyyn Bosporin salmella. 
 Kaupunki on kyllä mielenkiintoinen ja palaan sinne kyllä vielä. Kaupungista on aistittavissa sen historiallisestikin merkittävä sijainti euroopan ja aasian porttina, riippuen mistä suunnasta on tulollaan.
                                                  Aero Beach Entebbe
Nyt ollaan kuitenkin afrikassa. Eka yö Entebbessä, lentokentän kupeessa. Eilen kävin paikallisella piitsilläkin, Aero beach. Enpä ole aikaisemmin nähnyt piitsillä paria lentokonetta parkissa.
                               Hyvää janojuomaa Victoria järven rannalla
 Iltapäivällä sit hyppäsin minibussiin joita täällä kutsutaan nimellä taxi ja ajelin Kampalaan. Noi minibussit, Toyota Hiace, ovat kaikkialla päiväntasaajan afrikan maissa samanlaisia ja kaikkialla niitä kutsutaan kuitenkin eri nimellä. Ne on aina täyteen pakattuja, eivätkä lähde liikkeelle ennenkuin ovat täynnä. Reilun tunnin reissulla palautuikin 2008 afrikan reissun matkustamisen ihanuus mieleen. Parin repun kanssa ei mikään mukava kokemus. Mulla on nyt poikkeuksellisen paljon kamaata ympäriinsä niin paljon, joten asian kanssa voi elää. Eilen lähettelin meilejä Nairobin safarifirmoihin, toivottavasti jonkun firman aikataulut nappaa kohilleen, niin pääsee kuvaamaan isoja kissoja savannille. Täälläpä ei tämän kummempaa, tänään vietin päivän Kampalan keskustassa mutta siitä lisää myöhemmin.
 Mä yritän ladata kuvasetin tohon kylkeen, jos näillä yhteyksillä vaan onnistuu. Hieman hidasta tääkin touhu ja kuvat tietty isoja. Mut siinä on kuvia Istanbulista, ennenkaikkea hyvä kattaus, jos olet kiinnostunut ostamaan asunnon Bosborin rannalta.
Näihin kuviin ja tunnelmiin - kesis