tiistai 30. lokakuuta 2012

Mombasa

Kuuman kostean, minä tunsin Mombasan... niin kai se Taiskan biisi meni ja ihan kohilleen se arvio osui. Safarin jälkeinen elämä on ollut pelkkää chillailua. Pikku kävelyä piitsillä, pötköttely aurinkotuolilla, lukemista, pari bissee silloin tällöin – siis oikein mukavaa. Lauantaina olin kuitenkin niin reipas, että ajelin matatulla Mombasan keskustaan ihmettelemään, miltä siellä näyttää. Täältä Bampurilta beachilta, missä asustelen, on Mombasaan matkaa noin 20 kilsaa. Se on aika hikinen setti kun matkustaa matatulla. Oli kyll kiva käydä siellä. Edellisestää kerrasta olikin jo 10 vuotta. Mombassa kun käveleskeli, niin olis hyvin voinut kuvitella olevansa jossain Etelä-Intialaisessa rantakaupungissa. Täällä asuu paljon intialaisia, etenkin kaupungissa, niillä on omat hindu temppelit ja muutenkin enemmistönä katukuvassa. Makee fiilis tuli kävellessä, tosin se taas muistutti, että Intiassa pitäis taas lähteä käymään. Intiassa kun käväsee, niin se vaatii muutaman kuukauden lomaa.
Mombasan vanha satama
 Tosin voi olla, että pomo Suomessa odottelee mua duuniin, eikä lomaileen – hankala homma... Samalla reissulla löysin Jo Nesbon kirjan Leopardi. Ajattelin, että se sopii hyvin tänne afrikkaan luettavaksi, pari kirjaa ehdin jo lukaiseen alkulomasta. Kirjan alussa on hauska juttu, kun Harry Holea haetaan Hong Kongista Norjaan tekemään duunia. Harrylla oli pikku putki päällä edellisen jutun jäljiltä. Mun seuraava matka taas suuntautuu Hong Kongiin ja olen siellä 4 viikon päästä.
Dhow vene Bamburi beachillä laskuveden aikaan
 Mutta nautiskellaanpa vielä mutama päivä afrikasta. Aamupalakin maistuu jotenkin paremmalta uima-altaan äärellä. Varsinkin noi tuoreet mangot, joita on joka aamu tarjolla..
kesis