torstai 8. tammikuuta 2015

El Nido, kiitos ja näkemiin

On aika tulla ja aika lähteä. Itseasiassa pitkästä aikaa on hieman haikea fiilis lähteä jostain paikasta eteenpäin. El Nido sinällään ei ole muuta kuin pieni kylä täällä Palawanin pohjoisosassa. Vastaavia kyliä löytyy satoja täältä Aasiasta. Se mikä tästä tekee erilaisen on nuo ympäröivät pienet saaret.  Kolmen päivän saarikierroksen jälkeen en usko, että olen koskaan nähnyt vastaavia maisemia omassa genressään. Silloin kun innostuu valokuvaamaan niin paljon, että ei muista välillä hengittää, tietää, että on oikeilla mestoilla. Siis kuvaa ottaessahan ei tietenkään hengitetä, että kamera olisi mahdollismman vakaa...
Vastaavan fiiliksen olen kokenut ainoastaan Nepalin vuoristossa ja Masai Maran luonnonpuistossa.

El Nido on toistaiseksi säästynyt suurilta turistimassoilta. Paikka on edelleen hienoinen salaisuus ja ennenkaikkea tänne on vaikea matkustaa. Puerto Princesasta tänne on 7 tunnin bussimatka. Kunhan tuo paikallinen lentokenttä organisoidaan kunnolla voin vain kuvitella turistien määrää.
Tuo saarikiertely on tämän paikan juttu. Täällä on 4 eri reittiä mitä noi banga veneet ajelee. Hinnoittelukin on varsin maltillista, kun kallein kierros maksoi 20 egee. Retki kestää noin 09-17 ja veneen henkilökunta loihtii vielä aivan loitsvat safkat samaan hintaan. En ole koskaan ollut noiden järjestettyjen retkien ystävä, mutta tuota settiä voi kyllä suositella ihan jokaiselle. Se ei jätä ketään kylmäksi. Jokaisella päivällä oli noin 5 stoppia, jossa snorklailtiin, käytiin jossain mielenkiintoisissa paikoissa ja matka sinällään elämys. Aivan mieletön kokemus kaikenkaikkiaan.

Huomenna kuitenkin matka jatkuu, palaan Puerto Princesaan ja lennän sieltä 12.1 Manilan kautta puksuun, Phuketiin. Latasin tohon sivupalkkiin pikku slideshown 3 päivän saarikierrokselta. Ei muuta kuin pinacolada käteen ja nojatuolimatkalle.

Kesämies kiittää El Nidoa.