torstai 29. tammikuuta 2015

Tämä reissu on kohta taputeltu

Tämän reissun ja koko vuorotteluvapaan viimeinen hotelliyö on takana. Tietty Turkish Airways voi vielä järjestää yöpymisen Istanbulissa, mutta eiköhän paluu täältä suju jouhevammin kuin Kathmandusta.Tähän vuorotteluvapaaseen noita hotelli/majatalo yöpymisiä tuli noin 200.
Niin ja sisältyihän siihen pikku torkut teltassakin 5 kilsan korkeudella. Mielenkiintoinen 10 kuukauden setti, sen sisäistäminen vaatii vielä jonkin verran kuvien katselua ja muutaman lasillisen punkkua.

Tämä päätepysäkki, Singapore oli positiivinen kokemus. Mulla ei ollut oikeastaan mitään odotuksia paikan suhteen. Aikaisemmin en tänne matkustanut, koska olin mielessäni päättänyt, että tämä kaupunki on liian kliininen mun makuun. Jos asiaa lähestyy viralliselta kannalta, niin onhan se edelleenkin. Metrossa on ukaasit, jossa eväiden syöjää tai vesipullosta huikkaa ottavaa odottaa 350 euron sakko. En nähnyt kenenkään valvovan sääntöjä, tosin en nähnyt kenenkään niitä myöskään rikkovan. Jos tuolla pelotteella saadaan metrot ja julkiset paikat noin puhtaiksi, kuin ne täällä on, niin mun puolesta stadissa vois antaa vaikka 500 egeä sakkoa. Suomessa se ei toki toimisi. Asia on hyvin pitkälti kulttuurisidonnainen. Täällä ihmiset ovat tottuneet, ettö metrossa ei syödä eikä juoda, eikä siitä sen enempää.
Singapore on mun tuntemista suurkaupungeista ensimmäinen, missä asiat toimii. Maa on pieni ja asukkaita lähes sama määrä kuin Suomessa, mutta silti täällä ei ole tungosta. Paljon viheralueita ja kaikki hyvässä kunnossa. Tätä paikkaa voi kyllä suositella.
Sopii ennenkaikkea sellaiseksi Aasiaan saapumis- tai lähtöpaikaksi. Itse en matkustais näin kauas vain vieraillakseni täällä, mutta täältä on hyvä aloitttaa tai lopettaa Aasian turnee. Tämä reissu alkoi askeetttisesti täpötäyden junanvaunun välikössä Sri Lankassa pari kuukautta sitten. Tuntuu hyvältä lopettaa se täällä Singaporessa.

Kun lopettelen oman reissuni, jää tämä blogi perinteisesti tauolle.Yleensä mulla on aina reissun päättyessä jonkinlainen ajatus seuraavasta reissusta mielessä, nyt sellaista ei ole. Toisaalta ihan hyvillä mielin palailen himaan, tuskin tämä kuitenkaan viimeinen reissu maailmalle oli.
Oikein hyvä alkanutta vuotta kaikille lukijoille Singaporen kuvien siivittämänä. Mä alan pakkaileen reppua ja kääntelen ajatuksia Suomimoodiin. Toivottavasti tämä blogi on antanut lukijoilleen vaikka pientä vaihtelua arkeen, joskus jopa pikku virneen kasvoille. Sellaiseksi se ainakin on tarkoitettu.
Itse olen tyytyväinen reissun antimiin, jopa lähes täydellisiä piitsejä löytyi.

Remonttimiehellä suht haastava työpaikka
Tuolla terdellä piti juoda Singapore Sling, mutta siellä tarjoiltiin vaan limua
Enpä testannut mainoksen sammakkopuuroa