sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Uusi vuosi, uudet kujeet..

..näinhän sitä on tapana todeta tässä vaiheessa.

Vuosi vaihtui mukavasti, ei tullut osumia ilotulitteista, kuten monelle muulle täällä Filippiineillä. 2.1 otettiin yöllä taksi kohti Manilan kenttää. Kaverit jatkoi Thaimaahan, mä lentin Puerto Princesaan. Tälläkin kertaa AirAsia hoiti homman mallikkaasti. Eilen matkustelin minibussilla tämän Palawanin saaren pohjoisosaan El Nidoon. Matka on 236 km ja google kertoo ajoajaksi 3 tuntia 4 min. Todellisuudessa ajoaika oli 7 tuntia ja sitä ennen oli tunti kurvailtu ympäri Puerto Princesaa keräämässä jengiä kyytiin. Tie oli suht ok kunnossa, mutta melkoista vuoristorataa.

El Nido on suht pieni kylä. Tämä paikka elää kalastuksesta ja turismista. Turisteja tänne tuo sukeltaminen ja ennenkaikkea noilla pienillä Banga veneillä tehtävät saarikierrokset. Ne pitäis olla lajissaan ihan maailman huippua. Tarjolla on 4 eri alueille suuntautuvaa reissua. Mä jatkan huomenna tämän reissun pääteemaa; lähes täydellisen piitsin etsintää. Voi olla, että parin kolmen seuraavan päivän aikana tulee vahvoja haastajia noille Malediivien kuville.

Tuossa alkupalaksi muutama kuva kun kävin syömässä aamiaista tuossa meren rannalla. Kuvat on otettu siinä hedelmäsalaattia odotellessa. Mangot muuten oli erinomaisia, en ole Vietnamin reissun jälkeen syönyt noin hyviä.

Oikein mukavaa vuoden ensimmäistä sunnuntaita teille sinne, missä ikinä olettekin.

kesis
El Nido, Palawan, Filippiinit
Tricycle eli Trike, Palawanin saaren taksi
Hieman arveluttavaa mainontaa. Tulee mieleen kollegan motto Kosovossa - there is no tomorrow !