keskiviikko 8. helmikuuta 2023

Ao Nang - Phang Nga - Khao Sok - Khao Lak

No niin, kolmen päivän reitit, jos jotakuta kiinnostaa: Phang Nga 89 km (3850km) Khao Sok 122 km (3972km) ja Khao Lak 70 km (4042km). Ajoittain hienoja maisemia, erittäin huonoja teitä ja todella lämmintä. Siinä kai lyhykäisyydessään kolmen päivän pyöräilyt. 

Eka päivä oli suht lyhyt ja tuoreilla jaloilla se meni ihan huomaamatta. Phang Nga kaupunki on jonkinlainen risteyskaupunki, kun jengi vaihtaa rannikolta toiselle. Ihan kiva fiilis siitä kyllä jäi. Khao Sok  oli mulle ihan uus tuttavuus. En selvitellyt paikkaa sen kummemmin etukäteen, katsoin vaan kartasta, että se on sopivan matkan päässä ja siellä on hotelleja tarjolla. Sehän olikin jonkinlainen portti Khao Sokin luonnonpuistoon ja siellä oli jengiä todella paljon. En nyt ihan mahdottomasti paikkaan tutustunut, kun oli hieman veto veks suht pitkän ajopäivän jälkeen. Hotelleja oli tolkuttomasti, mutta silti oli vaikea löytää huonetta. Ymmärtääkseni porukka oli yön siinä kylässä ja jatkoivat sitten sinne luonnonpuistoon joka käsitti ison järven joka oli padottu. 

Eilen oli ihan torkeän kuuma päivä kuten myös tänään. Harvoin on meikäläisellä hiki valunut sääriä pitkin kun pysähtyy ja silmiä piti välillä pyyhkiä kun hiki kirveli niissä. Tänään tuli ihan mieleen tuo Vietnamin fillarireissu, silloin oli kans turhan lämmintä. Aika mielellään sitä ajopäivän jälkeen menee suihkuun ja sit pöjöttää ilmastoidussa huoneessa sen aikaa, että keli hieman viilenee. Kroppa käy suht lämpimänä vielä jonkin aikaa ajamisen jälkeen. Oli ajoittain todella hienoja kalkkikivikallioita ja todella korkeita sellaisia. Jotenkin vaan kun niitä kuvaa, niin ne mittasuhteet ei tule ollenkaan esille. Jonkin verran sai mäkiäkin kiipeillä, tänään oli heti aamusta noin 300m vertikaalia. Onneks silloin ei ollut kuuma, oli vaan älyttömästi sumua, joten paita oli samantien märkä kun lähti liikkeelle. Khao Sokin huudeilla ajoin kyllä huonoimpia teitä, mitä oon koskaan Thaimaassa ajanut. Ihan kuin jotain vanhaa virolaista öljysoratietä, missä sepeli törröttää bitumin seassa. Varmaan monsuuni vienyt kerroksen tai pari asfalttia pois mäkisimmillä osuuksilla. Onneks se oli yleensä ylämäessä, koska mäet oli niin jyrkkiä, että alamäkiin olis pitänyt mennä todella hiljaa jos se noin huonoa olis ollut. Onneks näitä pätkiä nyt ei kuitenkaan ihan mahdottoman pitkään kestänyt.

Nyt mulla olis 4 yötä täällä Khao Lakissa varattuna. Sinä aikana pitää tehdä loppuajaksi jonkinlainen aikataulutus. Ehkä viivyn täällä hieman pidempään, puksuun kyllä ehtii myöhemminkin. Mitään mielenkiintoisia ajoreittejä en ole enään keksinyt ja toisaalta tämän hetkiset päivälämpötilat ei muutenkaan houkuttele juuri enempää ajamaan. Tänään näköjään tuli 4 tkm täyteen. Kai sitä on muutama Chang käytävä ottamassa ihan palautusjuomaksi. 

Muutama näpsy tähän loppuun. 

Matkalla Phang Nga

Phang Nga kylänraittia

Päheet katuvalot siellä

Khao Sokin kulmilta

Khao Sok


Khao Sokissa oli erinomainen papaya salaatti