maanantai 13. helmikuuta 2023

Khao Lak on taputeltu

 No on täällä hieman ajettu fillarillakin: Khao Lak 21 km (4063 km) Khao Lak2 62 km (4125 km).

Eipä täällä mitään sen ihmeempiä ole tapahtunut, noh pari tuntia sitten oli pikku maanjäristys. Se ei monta sekuntia kestänyt, mutta selvästi havaittavissa. Pöjötin kämpässä kun hotla tärähti niin, kuin olisi rekalla siihen törmännyt. Kävin hetken ihmettelemässä tuossa pihalla, paikalliset oli hieman vauhkona. Eipä siitä ainakaan vielä ole seurannut lisäjäristyksiä, eikä vettäkään tulvi ovesta sisään.

Muuten elämä on ollut hyvin seesteistä, toisaalta just sellaista kun lomalla pitääkin. Eilen aamulla kävin ajamassa hieman pidemmän lenkin. Täällä on jo puolen päivän aikaan sen verran lämmintä, että eipä juuri ihmisiä ulkona näy. Tässä on voinut ihan rauhassa keskipäivän kuumuudessa suunnitella karavaanarin elämään ensi kesälle. Mutta ei siitä sen enempää. Tätäkin reissua on itseasiassa vielä just 3 viikkoa jäljellä. Huomis aamuna hyppään fillarin satulaan ja suuntaan Phuketin saarelle. Ajelen lentokentän kupeeseen ja ajattelin tehdä lentokonebongailua piitsiltä. Yleensä koneet lähestyvät kenttää meren suunnalta ja ovat jo todella alhaalla, siinä piitsin kohdalla. Juutuubissa on aika paljon pätkiä sieltä. Vaikutti ihan kivalta touhulta varsinkin jos on asiaan kuuluvat bongailujuomat mukana. Sieltä on kolmen päivän majoitus, pitää sit sinä aikana miettiä seuraavat liikkeet. 

Khao Lakissa oli kiva taas käydä. Edellisestä vierailusta oli jo yli 10 vuotta vierähtänyt ja aika paljon tämä paikka on muuttunut. Jotain oli ennallaan edellisestä vierailusta, se poliisin partiovene 813, minkä tsunami linkos muutaman kilometrin sisämaahan oli edelleen paikallaan ja se tsunamin muistoalue oli tavallaan laajentunut sen veneen ympärillä.


Muutenhan tämä 6 päivää meni täällä ihmetellessä ja hyvää ruokaa syödessä. Löysin tuosta naapurista hyvän ravintolan; My friend restaurant Khao Lak, oli kyllä todellinen helmi. Mä kävin viimeiset 4 päivää joka ilta siellä syömässä ja joka kerta jouduin pohtimaan, että olenko koskaan syönyt näin hyvää thai ruokaa missään muualla.

Papaya salaattia

Punaista currya
Panag currya

Vitus pääsi myös käymään piitsillä. Hyvinhän tuo tuohon kuvaan asettuu. Tuossa on kuvia noilta mun fillari sightseeing reissuilta Khao Lakin ympäristössä ja hieman tuonne Puksun suuntaankin.               


Khao Lakin piitsejä


Hotlan naapurissa asuu svedu joko ollut 70-luvulla Siinailla rauhaa turvaamassa. Naapurista sais kämpän vuokralle vajaa 300€ kuussa


Kumin raaka-ainetta ja lopputuote, missähän vaiheessa tuo maalataan mustaksi


Tuosta pääsee Similan (Jannen) saarille

Päheen näköinen vene, oliskohan tuo hieman iso Keravan joelle

Mirrien rapsuttelukaan ei päässyt täällä unohtumaan. Osa noista oppi jo tunnistamaan, että loikkivat kaula pitkällä tervehtimään kun lompsin tuossa kylillä. 
Noh, alahan rapsuttaa..

Sinisilmä