sunnuntai 19. helmikuuta 2023

Phuket Nai Yang Beach

Tuossa parit ajot tänne ja täällä: Nai Yang Beach 80km (4205km) ja Phuket Airport 22km (4227km).

Terveiset täältä Phuketin saarelta. Tulipahan nyt testattua, miten tänne pääsee fillarilla ja ihan hyvin pääsi. Olihan tuossa liikennettä kohtuullisesti kun tännehän pääsee maitse ainoastaan yhtä siltaa pitkin. Kyllä sinne sekaan silti mahtui. 6 päivää täällä lentokentän kupeessa meni ihan kivasti. Ihan mukava hotelli kävelumatkan päässä piitsiltä. Toi Nai Yangin ranta on luonnonpuisto ja sinne joutuu maksamaan pääsymaksun 200 baht, jos ei sit tule ajoissa, ennenkuin lipunmyyjät tulee paikalle. Samoin ne kyllä myös poistuu paikalta ajallaan niikuin kunnon virkahenkilöiden kuuluukin. Oli mielenkiintoista katsella ja kuvata laskeutuvia koneita lähietäisyydeltä. Tapasin siellä muutamia todellisia lentokonebongareita, jotka kiersivät ympäri maailman kenttiä kuvaamassa koneita. Yks itävaltalainen kaveri mulle kertoi harrastuksestaan hieman enemmän kun häneltä siitä kyselin. Reilut 20 vuotta ja 250 000 valokuvaa oli kertynyt harrastuksen parissa. Sanoi, että tämä Phuketin kenttä on hänen suosikkinsa, niiden satojen joukosta missä hän oli käynyt. Olihan se kieltämättä mielenkiintoista puuhaa, kun täällä yleensä tuulee idästä, niin koneet lähestyy meren suunnalta. Neljänä päivänä mäkin siellä istuskelin ja otin kuvia. Harvalla piitsillä tietty on tuollaista harrastusta tarjolla. Piitsi oli muutenkin oikein hyvä ja tällä länsirannikolla meri on paljon rauhallisempi kuin tuolla itärannikolla. Täältä löytyi erinomaisia pikku ravintoloita, mitkä lähinnä ruokki lentokentän työntekijöitä. Safka oli erinomaista ja erittään halpaa kun ottaa huomioon, että ollaan Phuketissa. Turisteja tällä alueella ei ole paljon ole. Jengi lähinnä pysähtyy ennen tai jälkeen lennon korkeintaan muutamaksi yöksi. Suurin osa tietty jatkaa Phuketin muille rannoille tai Khao Lakin suuntaan. Vahva suositus jokatapauksessa tälle paikalle. Huomenna matka jatkuu lyhyellä nypyllä ainakin alkuun Patong piitsille. Täytyy sit siellä pähkäillä vieläkö vaihdan paikkaa viimeiselle viikolle, vai pysynkö tuolla. Loppuun sit kuvia ja tiedoksi, että just nyt täällä sataa todellakin juuri kuin saavista kaatamalla. Samoin satoi eilen illalla. Kadut tulvii varmasti tällä sateella. Onneks oon kakkos kerroksessa. Täytyy varmaan hakea fillari kans tänne sisälle, vaikka se onkin sateensuojassa katoksessa tuolla ulkona.

Natai Beach ennen puksun siltaa

Autio Natai Beach

Silta Puksuun, täältä ei ole paluuta

Aikainen lintu madon nappaa..

Nai Yang Beach

Nai Yang

Nälkäinen puksun leijona

7/11 kaupan mirri päivysti kaupan ovella rapsutuksia

Lentokoneen kuvia on aika paljon, mutta pistetään nyt muutama tuohon, että saatte hieman tuntumaa lentokone bongaukseen Phuketin kentällä.















Yhtenä aamuna ensin ilmestyi lähelle rantaa tykkivene, sen jälkeen Hercules laskeutui moottorit savuten ja sit muutaman tunnin päästä ilmavoimien kone laskeutui ja toi porukkaa. Itävaltalainen bongari kertoi, että joku merkittävä henkilö laskeutuu tänään, kun tuo tykkivene sinne ilmestyi ja näinhän siinä kävi päivän mittaan. Ei tosin tullut selvyyttä kuka sinne tuli.




Muuten se olikin sitten business as usuall... Noi davarits pilotit Aeroflotilta ja Azur Airilta lähestyi kenttää selvästi matalammalla kuin muut, noh se tietty antoi erilaisia kuvakulmia.


              
                                        

Kaikki kiva tietty loppuu aikanaan, niin tämäkin.