keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Wappua kohti mennään

Pääsiäinen on paketoitu ja katseet käännetty kohti wappua. Pääseekin ihastelemaan, kuinka tuota kevään riemujuhlaa vietetään stadissa.
Oli oikein mukava reissu Ohrid järvelle. Se on kyllä todellinen keidas ainakin meille jotka asutaan kuivalla maalla täällä Pristinassa. Siellä oli yllättävän paljon turisteja, pääasiassa Skopjesta, sit jonkin verran Kreikasta, Serbiasta ja Turkista.
Loma meni kutakuinkin suunnitelmien mukaan, eli urheillessa ja huiliessa. Perjantaina kävin lenkillä ja lauantaina lähdin aamusta vuorille patikoimaan. 1700 metriin vaelsin ja siellä tuli lunta vastaan. Sit lompsin takaisin. 6 tunnin reissu, hienoja maisemia kerrassaan ja hyvää ulkoilua. Ainoa negatiivinen juttu oli se, että siellä oli siitepölyä niin paljon ilmassa, että la iltana koko pää oli ihan tukossa ja silmistä vaan valui vettä. Eipä oo aikaisemmin ollut ongelmia allergioiden kanssa, joten tuli tuokin koettua. Sen jälkeen ei enään pystynytkään urheileen, eikä su-ma ollut ihan niin lämmintä että olis piitsillä voinut olla. Hieman siinä kiertelin nähtävyyksiä ja näpsin kuvia.
Ma aamusella lähdin suht aikaisin ajeleen Pristinan suuntaan, tänne kun oli lupailtu parempaa keliä. Täällä olikin ihan hyvät kelit, suorastaan helteiset. Ajomatkan aikana Radio Antenna 5, makedonialainen radiokanava soitteli hyvää musaa. Yks biisi jäi soimaan koko reissun ajaksi päähän ja vielä sen jälkeenkin:
http://www.youtube.com/watch?v=EL0pTo9Z_XU

Tää viikko pitää vielä painaa duunia, pomo antoi kasan hommia hoidettavaksi ja mä en saanut jatkoaikaa vaikka oonkin ens viikon pois duunista. Noh ei auta kuin rypistellä hommat pakettiin. Nyt on sellaiset kelitkin, että ei viitsi kauheesti istua makiaatolla terdellä. Vettä tihuuttelee hissukseen, tosin se tekee rutikuivalle ja pölyiselle luonnolle vaan hyvää.
Mä yritän tehdä jonkinlaisen kuvakoosteen Ohridin nähtävyyksistä, jospa se vaikka innottaisi jonkun matkaamaan tuonne mainioon mestaan. Tässä on just sopivasti aikaa, kun makoilee soffalla Barcan paita päällä ja odottelee pelin alkua. Kämppis meinasi, että otettais laislliset punkkua, no ei sekään huono ajatus ole.
Klara wappen tai jotain..
kesislomalainen