sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Bangkok vuonna 2012

Huh, meinas ihan puistattaa, kun katseli noita blogin kaamoskuvia. Pakko vaihtaa ne hieman ajankohtaisempiin. Tähän voi todeta, että täällä sitä taas ollaan. Jos pitäis varmasti sanoa, montako kertaa olen täällä käynyt, niin siihen ei kyllä pystyis. Jollain lailla voisin vielä hahmottaa ne aasiaan suuntautuneet reissut, mutta montako kertaa olen ollut Bangkokissa, niin sitä ei kyllä tiedä kukaan. Osa varmaan voidaan laittaa sekavien reissujen/tarinoiden piikkiin, osa varmaan alkavan dementian.. Ehkä todellinen syy on kuitenkin se, että Bangkok on ollut mulle 20 vuotta sellainen aasian base camp, mihin lennetään ja sieltä sit jatketaan johonkin, palataan takaisin ja taas jatketaan johonkin. Paikka soveltuu edelleen erittäin hyvin tuohon tehtävään. Epäilisin, että suurin osa matkailijoista, jotka ovat täällä käyneet, eivät pidä kaupungista ja heillä on siihen erittäin hyvät syynsä. Mulle Bangkok on jo varmaan toka reissusta lähtien antanut fiiliksen, et ihan kuin kotiinsa tulis, kun tänne saapuu. En minäkään täällä jaksa olla viikkoa, mutta tänne on hyvä tulla järjestelemään jatkoreissuj, kaikki nimittäin järjestyy. Tulin juuri syömästä ja mietitn kuinka oikeassa olenkaan ollut, kun olen suositellut Thaimaata sillä teemalla, että jos ei muuta, niin tänne kannattaa tulla vaikka syömään. Itse nautin edelleen eniten siitä, kun edelleen täältä löytää kaduilta perinteisiä katukeittiöitä. Niissä on maut aidoimmillaan ja sinne voi astella sisään ihan millaisena tahansa. Suitsutin jo muistaakseni Phuketin reissulla sitä suht uutta ruokatoria, joka on Patongilla. Vastaavanlaisia hieman pienemmässä mittakaavassa on täälläkin muutamissa paikoissa. Ne on kyllä todellisia helmiä.
Noi fisut vaan on taivaallisen hyviä, kuten lähes kaikki muukin safka mitä sieltä saa.
Sit se koko systeemi sinällään, täydellinen perhebusiness. Se joka osaa parhaiten enkkua, seisoo eturivissä ja ohjaa asiakkaat sisään. Hänen takanaan häärää pari kokkia, muutama kokin apulainen ja jokunen tarjoilija.
Me joskus parannettiin duunikaverin kanssa maailmaa ja suunniteltiin, et perustetaan ravintola Thaimaahan. Ehkä joku tuollainen kattaus olis aika hyvä. Tuopille vaan terveisiä, ajatus itää edelleen mielessä.
Sen meidän ravintolan ei kyllä pitänyt tuottaa voittoa vaan hyvää ruokaa ja mieltä. Pöytiä piti muistaakseni olla maksimissaan kaksi, ettei tuu keittiössä liian kiire... Niin ja kokit ei todellakaan ole duunissa ihan selvistä päin.
Noh, täällä ei sen kummempia, yritän tänään treffata mun Kosovon entisen duunikaverin, ehkä siinä olut tai kaks menee..
Noista kuvista vielä sen verran, Eka on ilotulituskuva Bangkokista, toinen; Bangkokin ikoni tuk tuk ja kolmas kuva mun hotlan altaalta. Siinä on kivoja loosseja missä voi pötkötellä ja lueskella. Tänään jo kuin puolet Nykäsen Arielista.

Oikein mahtavaa uutta vuotta kaikille.

kesis