torstai 2. lokakuuta 2014

Köyhän ja rikkaan ero

Mistä erottaa köyhän ja rikkaan? No tietysti siitä, että köyhä käyttää katukiveä tyynynään kun rikas pöjöttää päikkäreitään pehmiästi persialaismatolla...



Tänään iltapäivällä ilmoitettiin tuolta yläkerrasta, että monsuuni ei todellakaan ole ohi. Vettä tuli tunnin verran aika reipasta tahtia. No mä istuin Kumarin toimistossa hörppimässä bisseä, joten eipä tuo haitannut.
Piti käydä investoimassa kauluspaita, kun huomenna Dashain juhlat. Mut noudetaankin jo aamu 10 ihan kiva nähdä millaiset bileet tiedossa. Kumarin vaimo Dipa on myös opetellut enkkua, joten senkin kanssa voi vaihtaa muutaman sanan.
Se millainen rooli mulla sit on noiden ihmisten historiassa; tapasin Kumarin 1998, kun hän oli meidän retkikunnan johtajana vaellusreissulla Kiinan rajalla, Langtangin alueella. Kumar avautui yhtenä iltana, että hänen isänsä oli löytänyt hänelle vaimon. No mä tietty opastin häntä, että älä lähde tohon ralliin mukaan ollenkaan, koska faijalla voi olla hyvinkin erilainen naismaku kuin hänellä. Sitäpaitsi Kumar ei ollut koskaan nähnytkään tulevaa vaimoaan. Tilanne meni kuitenkin ohi, koska Kumarilla oli paljon hommia eikä hän päässyt käymään kotikylässään. 1999 tulin seuraavalle reissulle ja Kumar oli silloin nähnyt käsittääkseni kerran Dipan Lukalassa kun olivat siellä tehneet evakuointilennolla tankkausvälilaskun. Mun hommaksi jäi sit viedä terveiset Dipalle kun olin itse menossa samalle alueelle vaeltamaan. Opettelin sanomaan fluentisti nepalin kielellä "Moi Dipa, olen Kumarin ystävä ja tuon häneltä terveisiä". Aikanaan sit löysin kyseisen majatalon missä Dipa oli töissä. Nepalilaisissa majataloissa on ekana iso aula, missä on kamiina ja siellä vieraat myös syövät. Talon emäntä sytytteli kaminaa, kun tulin sisään. Kysyin häneltä Dipaa. Dipa tulikin siihen sinne, mutta kun aloitin viestini, niin hän juoksi kauhuissaan keittiöön karkuun. Talon emäntä malttoi kuunnella loppuun ja ilmeisesti vielä ymmärsi viestini. Hän huusi Dipan takaisin ja toisella kertaa hän malttoi kuunnella viestini loppuun. Vuonna 2000 Kumar ja Dipa menivät naimisiin ja nyt heillä on ainakin 2 lasta. Huomenna pitää hieman kysellä Dipalta, mikä siinä mun viestissä oli niin pelottavaa, ehkä se oli tuo Kathmandun aksentti... Näihin kuviin ja tunnelmiin.

Dashain festarikampaus kuntoon

Thamelin kaupunginosan liikennettä
Siinä olis luomukanaa myynnissä