torstai 2. lokakuuta 2014

Namaste Kathmandusta

Eilinen päivä ei tuonut mitään negatiivisia yllätyksiä, Intiassakin kaikki toimi kuin junan vessa. Lennot oli ajallaan eikä edes mun 45 litran käsimatkatavara repusta huomauteltu ollenkaan. Kathmandussa kävin syömässä valtavan lautasellisen lammas momoja, eli lammasta taikinan sisällä joka kypsennetään höyryllä. Niitä sit dippaillaan chili ja currysoossiin. Aivan taivaallista, Suomen nepalilaisissa ravintoloissa en ole saanut kovin hyviä momoja.

Illalla kävin tapaamassa vanhaa ystävääni Kumaria. Itseasiassa käytiin vielä tänään aamiaisella hänen kanssa kivassa puutarharavintolassa. Kumar järjestelee noi mun vaelluskuviot kuntoon. Monsuuni on ilmeisesti loppumaisillaan. Eilen illalla oli pilvistä, mutta ei satanut. Tänään aamulla taas kristallinkirkas taivas.
Kumar kutsui mut huomenna viettämään Dashain juhlaa sukunsa kanssa. Se on hindujen suurin juhla, mitä juhlitaan aina suvun kesken. Ilmeisesti kuulun sukuun, tosin mulla kyllä on pieni rooli Kumarin ja hänen vaimonsa Dipan yhteensaattamisessa. Siitä enemmän seuraavaavassa päivityksessa. Nyt pitää lähteä kylille etsimään kauluspaita ja ottaan pari näpsyä niin näette mikä pössis täällä on.