perjantai 17. marraskuuta 2023

Mae Hong Son kierros odottaa

Terveiset täältä Thaimaan Rovaniemeltä, eli Chiang Maista. Leppoisaa chillailua, hyvää ruokaa ja lepoa on ollut ohjelmassa. Tänään oli aamusta hieman puistattava kokemus, kun aamupalan jälkeen pötköttelin sängyssä ja lueskelin maailman tapahtumia. Rupes koko hotelli heilumaan ihan kuin ylikypsä spagetti. Suht rivakasti tuli kyllä lähdettyä pihalle. Tässä on kuitenkin mun yläpuolella 7 kerrosta, joten sieltä voi tulla tavaraa niskaan melkoisesti. Suht pitkä järistys se olikin. Puhelin ilmoitteli, että maanjäristys havaittu, etäisyys on 265 km pohjoiseen (Myanmar) ja voimakkuus oli 5,7 magnitudia. Noh, siitäkin selvittiin...

Sunnuntai aamuna auringonnousun aikaan olis startti Mae Hong Son kierrokselle. Se jäi viime reissulla väliin, mutta nyt olis tarkoitus käydä testaamassa, kuinka fillari kulkee ylämäkeen. Kävin eilen hakemassa fillariin varaosia ja sain samalla firman omistajalta reittivinkkejä. Tuohan on ympyräreitti, joko hieman pidempi tai lyhyempi ympyrä. Mä olin suunnitellut ajavani sen hieman lyhyempänä, sälli kyllä totesi, että se on raskaampi ajaa lyhyempänä, enemmän nousua ja jyrkempiä nousuja. Noh, sen ehtii päättää muutaman ajopäivän jälkeen, kumpaa reittiä jatkaa eteenpäin. Sälli myös suositteli pistäytymään Ban Rak Thai kylässä, ihan Myanmarin rajalla. Se on silti ilmeisesti ihan kiinalaiskylä. Kuvissa kyllä niin kiva näköinen, että onhan sinne ajettava. Reilu kilsa tais tulla lisää kiivettävää sillä päätöksellä. Matkaa koko reitillä on noin 587 km ja siinä 11 895 m vertikaalia nousua. Oon mä mäkiä aikaisemminkin fillarilla kiivennyt, mutta en lähimainkaan tuossa mittakaavassa. Oman haasteensa tekee, kun majoituksia ei ole juuri tarjolla, niin se pakottaa ajamaan pidempiä siirtymiä. Mielenkiintoista testata miten kroppa reagoi tuollaiseen puuhaan. Tarkoitus on palata tänne viimeistään joulukuun alussa. Mulla on huone varattu koko joulukuuksi toisesta hotellista täällä Chiang Maissa. Tuossa on matkan varrella muitakin todella mukavia kyliä, kuten Pai ja Mae Hong Son. Ohjelmassa olis myös nousu Thaimaan korkeimmalle vuorellekin, Doi Inthanon 2565 m korkea. Reitti olis kutakuinkin tuollainen: Mae Hong Son kierros. Toki siitä puuttuu nyt tuo Ban Rak Thai visiitti.

Eipä täältä tämän kummempia, huomenna kamat kasaan ja pyykkien pesu. Fillari on huollettu, joten ei muuta kuin kovaa ajoa. Loppuun muutama kuva:

Temppeleitä täällä kaupungissa riittää

Ihan mun naapurissa on kiva alue kanavan varrella ja iltaisin paljon porukkaa


Paikallisia tuotteita

Talvi tulee, mirri vetänyt jo paidan päälle



Chiang Main paras fillariliike; Triple Cats Cycle

Tuossa tais olla itse toimitusjohtaja

Pääsin syömään intialaista safkaa, ai että oli hyvää