maanantai 6. marraskuuta 2023

Pari päivää ajeltu pohjoisen suuntaan, tänään varsinainen liskojen aamu

 5.11.2023 reitti: Ayuttahaya 106 km, 6.11.2024 reitti: Sing Buri 87 km (yhteensä 379km)

Eihän tuo Bangkokista lähtö sujunut ihan kuin Strömsössä, mutta pikku hapuilun jälkeen pyörämatkailun realiteetit taas palautuu mieleen. Noi mun hienosti suunnitellut kanavanvarsireitit ei ihan toiminu, kun siellä olis pitänyt liikkua veneellä. Lähdin liikkeelle jo kuudelta, mutta liikennettä oli kyllä ihan riittävästi. Toisaalta suurempi ongelma on se, että kun tiet ei ole täysin ruuhkaiset, niin sitten ajetaan tolkuttoman kovaa. Siinä kun lähdet nelikaistaisen tien vasemmasta reunasta ryhmittymään oikealle reunalle, niin hieman välillä kuumottaa. Kaikenkaikkiaan kuitenkin leppoisaa ajamista pois lukien ekat 55 kilsaa. Sen jälkeen on voinut nautiskella mukavasta kelista ja pienestä vastatuulivireestä. Osa reitistä oli tuttua, osa uusia teitä. Päivällä ei ole satanut, yöllä varmaankin on, koska aamulla on todella kosteaa, kun lähtee ajamaan. Bangkokista lähtiessä olin suunnitellut hienon kanavareitin. Ensimmäinen osio siitä oli varmaan veden alla, kun tiet oli pistetty poikki. Toinen osio, mikä oli kapea betoninen silta kanavan reunalla ja käytännössä ihmisten olohuone. Kaiken lisäksi vielä todella vilkas tuoretori, minkä läpi sitten puskin fillarilla. Senkin reitin tarkastin googlen katunäkymästä, kuvaamisen aikaan siellä ei tietty ollut toria... Paikalliset kenen olohuoneen läpi suurinpiirtein ajelin, oli kyllä kannustavia peukut pystyssä. Parin päivän ajamisen jälkeen jalat tuntuu ihan hyväkuntoisilta. 

Kukapa ei haluaisi asuntoa veden ääreltä

Oivallisia retkipyöräilyreittejä

Kannattaa olla putoamatta

Ayuttahaya oli vajaat 900 vuotta sitten oma kuningaskunta ja siellä on paljon historiallista nähtävää. Mä oon siellä käynyt sen verran monta kertaa, että keskityin löytämään hyvää safkaa. Siinä onnistuinkin mainiosti.
Kuningaskunnan monumentteja

Todella hyvää safkaa

Mirri hyppäs aamulla sänkyyn ja halus rapsutuksia

Elämä on välillä mustavalkoista. Tummalta kaverilta puuttui
varpaat takajalasta, mutta hyvin se silti liikkui.

Tänään olikin liskoja liikkeellä aamusta. En muista ihan lähiaikoina nähneeni noin isoa liskoa mitä tuo ensimmäinen oli. Noita täällä maaseudulla kyllä näkee. Muutama vuosi sitten joku kuvasi tuollaisen liskon kun se tuli 7/11 kauppaan. Lisko video. Toi toinen setti oli Chao Pharaya joen viereisellä hiekkatiellä. Ensin näkyi toi pienempi, mutta tais olla mutsi myös mukana.

Olisko toi ollut lähempänä paria metriä


                                  Loppuun sit maisemaa ja kauneutta.

Stupa on puhtaan valkoinen

Chao Phrayan varrella pystyi välillä ajamaan



Katutaidetta Sing Burissa. Aikamoinen projekti, kun tuo
tulvavalli on monta kilometriä pitkä Chao Phraya joki taustalla