lauantai 6. joulukuuta 2014

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille

Täällä Tangallessa makoilen majatalon sängyllä ja muistelen, milloin olen viimeksi viettänyt itsenäisyysjuhlia Suomessa. Viimeisen 10 vuoden aikana olen ollut Suomessa itsenäisyyspäivänä 2006, mutta siitäkään en ole ihan varma. Siitä huolimatta tai ehkä juuri sen vuoksi, että olen näihin akoihin yleensä aina reissussa, itsenäisyyspäivä on erityisen merkityksellinen. Kun ottaa etäisyyttä kotimaahansa, oppii arvostamaan sitä enemmän.
Kaks suomalaista leijonaa toivottaa hyvää itsenäisyyspäivää

Päätinkin jäädä pariksi päiväksi tänne Tangalleen. Tämä on oikein mukava pikku kylä saaren eteläkärjessä. Viime öisen vesisateen jälkeen aurinko paistaa täpöllä, niin ajattelin olla täällä hieman pidempään. Eilen ajelin junalla Mataraan ja sieltä bussilla tänne. Junamatkakin oli huomattavasti leppoisampi kuin Comolbo - Galle matka. Kuulin jälkeenpäin, että silloin oli jotain paikallisia juhlapyhiä ja kaikki ihmiset olivat liikkeellä. Nyt oli normi arkipäivä, joten junassa oli hyvin tilaa.
Tosin istuin papistolle tarkoitetuilla penkeillä, joten nöyrin anteeksipyyntöni Imaamilta ja hänen kollegoiltaan.

Eilen kun kävelin tossa piitsillä, joka on yks Sri Lankan hienoimmista, kalastajat olivat vetämässä jonkinlaista nuottaa rannalle. Mut pyydettiin kans hommiin. Se olikin yllättävän kovaa puuhaa. Verkkoa oli meressä liki pari kilometriä. Vajaa tunti me temmottiin, että saalis oli rannalla. Paikallinen suurkalastusmestari meinas, että saatiin 100 kg fisua rannalle.
Noin 100 kg kalasaalis
Paikallisen kalatorin antimia
Paikalliset kutsuin noita kaloja meren kanoiksi

Majatalon fifi oli aivan loppu

Nyt virittelen mukin täyteen punkkua, klikkaan iltasanomien sivuilta auki tuntemattoman sotilaan ja toivon, että nettiyhteys toimii edes jotenkuten seuraavat 3 tuntia. Sri Lanka vaikenee hetkeksi ja kunnioittaa kaikkia Suomen itsenäistymiseen vaikuttaneita henkilöitä. Attention and Kippis !