keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Yala luonnonpuisto - Ella

Tuntematon sotilas tuli katseltua extra pitkänä versiona, kun oli huono nettiyhteys. 8 tunnin leffa kaikkiaan. Siinä tais leffan aikana mennä pari punkkulasillista, kun seuraavana aamuna oli hieman hutera olo. Pääsin bussilla Tissaan, tällä kertaa istuin täpötäyden bussin portailla ja ihastelin maisemaa avonaisesta ovesta. Varailin seuraavaksi aamuksi safarin luonnonpuistoon. Startti oli 04.45.

Luonnonpuisto oli kovin erilainen kasvillisuudeltaan kuin Afrikan savannit. Puusto oli todella tiheää johtuen runsaista sateista. Siksipä eläimiä oli varsin vaikea nähdä. Eikä siellä pystynyt ajamaan muualla kuin teillä tiheästä kasvustosta johtuen.
Yks leopardi nähtiin lähes kilometrin päästä, kun se hätyytteli kauriita. Pari norsua, paljon riikinkukkoja, muutama krokotiili ja pienempiä matelijoita. Ei mikään mieletön kattaus kuten Masai Marassa, mutta kun on hyvä mahdollisuus nähdä leopardi, niin pitihän se kokeilla.

Auringon nousu Yalassa, vesipuhvelit aamupesulla
Ei mikään citykettu
Mangusti lenkillä

Yhden aikaan ajeltiin takaisin kylään. Sieltä suoraan bussiasemalle ja kohti Ellaa. 4 eri bussilla jouduin matkustamaan, vaikka matka ei ollut kuin 90 kilsaa. Illaksi kuitenkin ehdin perille tähän  1 km korkeudella olevaan pikku kaupunkiin. Tää on kiva kaupunki tai kylä, ympärillä on paljon teeviljelmiä. Sen vuoksi britit tänne rakensi rautatienkin 1800-luvulla. Huomis aamuna jatkan matkaa Kandyyn. 7 tunnin junamatka joka pitäisi olla yksi hienoimpia maisemien puolesta koko maailmassa. Täytyy toivoa, ettei kovasti satais, että saa hieman kuvia. Eilen puolen päivän aikaan alkoi sataa ja sitä vettä tuli varsin reippaasti.

Ellan rautatieasema
Täällä junatkin tulee puskista
Ruoho on aina vihreämpää jossain muualla..
Teeviljelmä
Sateen sattuessa maisema katoaa
Ellan uniset leopardit