maanantai 1. joulukuuta 2014

Gallessa ollaan..

..niin kyseessä ei ole sama Kalle, mikä on Kasarminkadulla, vaan tämä on hieman etelämpänä ja täällä ei vietetä pikkujouluja.

Päätin hypätä junaan Colombossa ja ajella sillä tänne Galleen. Juna vaikutti hyvältä vaihtoehdolta, rata menee aivan rantaviivaa pitkin, joten ajattelin, että matka taittuu mukavasti maisemia katsellessa. En ollut ajatuksissani ihan väärässä. Juna vaan oli jo Colombossa niin täynnä, että pääsin seisomaan vaunun eteiseen niin, että olin puoliks siinä vaunujen välikössä. Onneks junassa oli ovet auki, niin ilmastointi juuri siinä kohtaa toimi oikein hyvin. Ne jotka tunkivat itsensä ekana vaunuun, joutuivat hikoilemaan hieman enemmän vaunuosastossa. Toki sielläkin oli ikkunat auki, joten ilmastointi toimi.
Reilun tunnin matkustamisen jälkeen pääsin istumaan siihen oviaukkoon portaille. Siinä oli kiva katsella ohikiitävää maisemaa. Mikään älyttömän nopea se juna ei ollut, olisko parhaillaan ajellut 80km/h. Rautatie sinällään oli suht tasainen, ainakin tasaisempi kuin Malen kiitorata. Kaikenkaikkiaan ihan leppoisa matka.

Junaa lastataan Colombossa
Ilmastoitu istumapaikka 2. luokassa
Meri alkaa ihan rannasta ja junat kulkee siitä vierestä
Galle oli aikoinaan Sri Lankan tärkein satamakaupunki, mutta brittien vallan aikaan Colomboon rakennettiin isompi satama ja Gallen merkitys pieneni. Täällä on valtava linnoitus, Hollantilaiset kai tuon on suurimmaksi osaksi rakennuttaneet. Linnoituksen sisällä on ihan hyvän kokoinen kaupunki.

Linnoituksen pääportti
 
 
Kärmesjantterilla on kaikenlaista eläintä mukana
Hollantilainen sairaala
Ravintola, missä ei tarjoilla sikaa, nautaa eikä alkoholia...
 
 
 
Tossa vois viettää eläkepäiviä
Gallessa vaikuttais olevan muslimeja melkoisesti. Moskeijoita on paljon, naiset ei kyllä kulje hunnutettuina. Alkoholia ei ole yleisesti myynnissä. Kaupasta ei saa edes bissee, vaan pitää etsiä paikallinen alko, joka on pikku kioski ja tiskiltä tilataan ostokset. Oli varsin työlästä löytää auringonlasku bisse, mutta kaikki vaivannäkö palkittiin hyvällä oluetta, ehkä jonain iltana hienolla auringonlaskullakin.
Kävelin yhden kalatorin ohi. Niillä oli tonnikalaa myynnissä. Aika ison näköinen siivu oli vielä jäljellä. Kauppias sanoi, että kala painoi 55 kiloa kokonaisena. Siinä se sit pötkötteli lämpimässä kärpästen syötävänä. Parempi kun antaisivat tonnikalojen uida vedessä, kun niitä on muutenkin vähän.Täällä tuntuu olevan kalaa kyllä ihan hyvin tarjolla, tonnikala olis maksanut noin 7 euroa/kg.
Kriketti on on täällä iso juttu. Tossa linnoituksen portilla on iso stadion ja pelit käynnissä kokoajan. Kaikki sällit on innoissaan, kun Sri Lanka kuulema voitti pari päivää sitten Englannin kotikentällään niukasti. Tänään just tuli yks sälli kyseleen pelataanko mun kotimaassa krikettiä. Kerroin kohteliaasti, että meillä pelataan uppopalloa järvessä. Yritin myös selittää, että talvella se on hieman haastavampaa.

 Huomenna palaan hieman taaksepäin, Hikkaduwaan. Siellä jokunen yö piitsillä ja sit mietitään mihin seuraavaksi.

55 kilon tonnikala
Gallen krikettistadion
 
Auringonlasku bisukka
Muutama piitsikin löytyy