sunnuntai 11. joulukuuta 2022

Ayutthaya

 Päivän reitti Lat Krabang - Ayutthaya  kilsat 101 (yht 161 km). 

Tänään oli himan nihkeä startti. Unet jäi vähiin viime yönä ja heräilin seiskan jälkeen. Kestää vielä tovin, ennenkuin saa käännettyä unirytmin kohilleen. Ajaminen sinällään kulki ihan mukavasti. Hieman tuli ylimääräistä lenkkiä ennenkaikkea tuossa Don Mueangin lentokentän kupeessa. Olin kyllä yrittänyt suunnitella reitin niin, että ajaminen onnistuu, mutta niinhän se mun reitti tyssäsi Thaimaan ilmavoimien leirin portille. Eipä siinä auttanut muu, kun hakea uutta reittiä. Lisää haastetta tuli, kun oli moottoriteiden puristuksessa. Reitti kuitenkin löytyi ja matka jatkui. Aloitin päivän ajelemalla kapeahkoa reittiä kanavan varrella Lat Krabagista pohjoiseen. Se nyt ei ollut niin mukavaa, kun hieman huteraa ajella lastatulla fillarilla pitkästä aikaa ja siitä väylältä oli pudotusta sinne kanavaa ihan kohtuullisesti. Mukavan rauhallista siellä kyllä oli ajella, kun vain muutama mopo ja jalakulkija oli liikkeellä. Jostain syystä ei tehnyt mieli kytkeä lukkopolkimia tuolla kanavareitillä. Niissä kuitenkin menee sekunti tai pari, ennenkuin kenkä irtoaa polkimesta. Pari varaaniakin näin, sellainen poikanen tuolla kanavan varressa ja myöhemmin iltapäivällä noin 1,5 metrinen oli tien poskessa syömässä jotain auton alle jäänyttä raatoa. Varmaan jonain päivänä noita saa kuviinkin, kun täällä noita riittää.

Iltapäivällä Don Mueangin kentän jälkeen ajelu oli oikein leppoisaa. Ajelin pienen joen varrella pitkät tovit. Vähän liikennettä ja tiet kondiksessa. Paljon siinä oli kalastajia, liekö sunnuntai kalastuspäivä täällä.

Tämä Ayutthaya on kiva kaupunki. Täällä on todella paljon temppeleitä, siksi myös turisteja jossain määrin. Huomenna seurailen Chao Phraya jokea kohti Sing Buria. Tuo jokihan virtaa Bangkokin läpi.

Mä yritän tänään nukkua kunnolla, niin jaksaa huomenna ajaa. Loppuun päivän kuvakavalkadia:

Tuosta se aamu lähti käyntiin. Pudotusta kanavaan lähes kolme metriä



Rauhallista,  hienoa maisemaa

Verkkokalastusta


Aina reitit ei olleet ihan priimaa

Tuollainen olis pähee kun saapuu Kehä III:lta Tikkurilaan

Hinurit kiskoo Proomuja kohti Bangkokia Pa Sak jokea joka yhtyy Chao Phrayaan

Aina kannattaa kalastaa