sunnuntai 25. joulukuuta 2022

 Jouluaaton lenkki: Doi Suthep kilsat 37 km (1057 km)    23.12. lenkki: City Tour kilsat 19 km (1020 km).

Tervehdys Chiang Maista, täällä ollaan edelleen. Itseasiassa otin pari päivän jatkot hotlaan, 27.12 pitäis pakata kamat ja lähteä johonkin. Oon tässä pähkäillyt, mikä olis seuraava suunta. Kovasti tekis mieli lähteä ajamaan tuo Mae Hong Son kierros, Mae Hong Son loop  joka on 540 km pitkä ja siihen sisältyy lähes 11 km vertikaalia kiipeämistä. Kävin eilen testaamassa mäen nousu kykyä, kun ajoin tuonne Doi Suthep kukkulalle tuossa kaupungin reunalla. Sinne oli joku 700 m vertikaalia. Ilman laukkuja fillari kulki ihan mukavasti, mutta mulla on ollut oikeassa jalassa jotain hermosärkyä ja se kyllä lisääntyi selvästi eilisen jälkeen. Voi toki olla, että se ärtyi myös kun kävin edellispäivänä hieronnassa ja vanhempi frouva yritti vääntää mut solmuun ja joka paikkaan sattui niin hitosti koko hieronnan ajan. Järkisyillä ajateltuna, ei ole mitään syytä lähteä tuonne kierrokselle, mutta puolitoista vuotta Afrikassa opetti, että päätöksiä ei tarvitse perustella järkisyillä. Noh, tiistai aamuna sit viimeistään päätän, näyttääkö fillarin keula pohjoiseen vai etelään. 

Chiang Mai sinällään on kyllä kiva paikka. Covidin jäljiltä hintatasokin on todella halpa. Lähinnä täällä on thaimaalaisia turisteja, toki jonkin verran länkkäreitäkin, mutta nyt pitäis olla käytännössä vuoden kovin sesonki. Olen katsellut kaupunkia potentiaalisena tulevaisuuden talvikohteena. Ihan hyvin täällä vois kuukauden pari kaamosaikana asustella. Ilmasto on todella mukava, harrastusmahdollisuuksia on vaikka kuinka paljon. Pyöräilijöitä näkyy reilusti, pääasiassa thaimaalaisia, mutta on aika moni länkkäri ottanut fillarin mukaan kun on tullut tänne. Toki niitä varmaan voi täältä vuokratakin. 

Joulu on täällä taputeltu. Tänään oli todella hiljaista tuossa kaupungilla kun kävin syömässä perinteisen intialaisen joulupäivällisen. Huomenna varmaan arki rullaa ihan normaalisti. Täällähän ei joulua sen kummemmin vietetä. Jotain koristelua turistien iloksi, mut se on siinä. Pari joulutonttua kyllä näin aaton aatona, sain niistä kuvankin napsaistua. Harmillisesti eilen oli niin utuinen keli, että maisemakuvat tuolta kukkulalta jäi varsin valjuiksi. 

Tontut huilaa, niin jaksaa aattona

Chiang Mai tuolla utuverhon takana

Hotlan aamiaista

Intialainen jouluateria - nam.