keskiviikko 14. joulukuuta 2022

Nakhon Sawan

 Päivän reitti Nakhin Sawan kilsat: 69km (414km).

Jopas päivän reitti näyttää varsinaiselta kiemurtelulta kun sitä katselee kartalta. Tosin niin kyllä mutkittelee tuo Chao Phraya jokikin, joten speksien mukaan on ajettu. Tänään oli teemana riisinviljely. Mahtavan näköisiä riisipeltoja, hieman eri vaiheessa kaikki. Piti hieman itsekin googlailla, että mitä kaikkea tuohon hommaan liittyy. Kun katselin niitä luotisuoria istutettuja riisitaimia, niin tuli vaan mieleen, että käytetäänköhän siihen istutkseen koneita. Tänäänkin yhdellä pellolla kyllä kyykki porukkaa istuttamassa. Siihen istutukseen vaatii kyllä hitoikseen jengiä ja ei ihan kevyintä puuhaa. Saattais näillä huudeilla noi muksut saada hieman parempia tuloksi move testeissä kuin suomalaiset. Kovin huolestuttavalta vaikuttaa tuo Suomen meininki.

Tänään oli taas oikein mukava ajokeli, vajaa 30 lämmintä ja aurinko paistoi täpöllä. Missään vaiheessa ei kyllä tullut epämiellyttävän kuuma. Tosin tänään olikin lyhyt ajopäivä, mutta huomenna olis tarjolla reilu satkun setti. 

Täällä Thaimaassa on muuten sellainen meininki, että käytännössä kaikki paikalliset pitävät maskia yleisillä paikoilla. Bangkokissa junassa kuuluteltiin, että on suositus käyttää julkisessa liikenteessä. Nämä kyllä pöjöttää ihan jokapaikassa maskit naamalla. Muutaman kerran kun mennyt täällä maalla kauppaan hakemaan juotavaa ja unohtanut maskin, niin muut asiakkaat säpsähtää. Katsoin, että vähemmällä pääsee, kun vetää sen maskin naamalle, kun tulee hotlaan ja kauppareissuille. Jossain Phuketissa tilanne on varmaan toinen, koska siellä on niin paljon turisteja. Ei kyllä Bangkokissakaan ulkomaalaiset käyttäneet maskeja.

Loppuun muutama kuva:


Aamuauringon kimmellys
                                                                                                                                                     


Bambuviidakko reitti

Hieman joki pilkistää

Hiilenpoltto menossa




Jonot on jiirissä


Nakhon Sawan

Kunnon lisko, ehkä tuo ilmestyy parin Mekog wiskin jälkeen..