tiistai 13. joulukuuta 2022

Uthai Thani

 Päivän reitti: Uthai Thani  kilsat: 97km (345km).

Tänään jatkoin samalla teemalla kuin eilenkin, eli seurailin hyvin tarkasti Chao Pharaya jokea, kunnes siitä haarautui Sakae Krang joki tänne Uthai Thanin suuntaan. Todella leppoisaa ajelua pikkuteitä kylien läpi. Tänään oikeastaan paremmin näkyi nuo äskettäin loppuneen monsuunin tulvavahingot. Toi mun piirtelemä reitti oli useasta paikkaa poikki. Yksi suurempi tiekin oli katkennut kokonaan, vaikka se oli hieman kauempana Chao Phrayasta, mutta kanava joka yhdistyi siihen kulki tuon tien alta ja se oli myös tulvinut tolkuttomasti. Se kapeahko tie, joka kulki Chao Phrayan vieressä oli monin paikoin vielä hiekan peittämä. Oli niin paljon suurempiakin vaurioita korjattavana, joten siivoushommia teki siviilit oman tonttinsa lähellä. Thaimaassa ollaa kyllä omatoimisia, jos joku katastrofi iskee, niin sen jälkeen kääritään hihat ja aletaan töihin. 

Reitit olivatkin jokatapauksessa ajettavassa kunnossa, mikäli tie ei ollut täysin lähtenyt veden mukana. Tämän päivän iloisin yllätys oli mahtava sää. Aamulla oli suorastaan viileää, kun mittari näytti 20 astetta. Kiva tuuli, eikä edes suoraan vastainen ja pilvinen sää koko päivän. Siitä ei pyöräilykeli täällä parane. Heräsin puoli seiskalta suht virkeänä, joten nyt taitaa olla sisäinen kello oikeassa ajassa. Tämä seutu vaikuttaa olevan todella suosittua riisin viljelysaluetta. Eri vaiheessa olevia riisiviljelmiä oli jokapuolella. Jollain pellolla oli vielä niin paljon vettä, että sinne tehtiin patoja ja vettä pumpattiin toiseen osastoon, että ne riisit saataisiin sinne maahan.

Päivä meni rennon ajelun, kahvittelun ja hyvän lunchin merkeissä. Olin just siirtynyt hieman isommalle tielle ennen Uthai Thania, kun poliisiauto ajoi mun eteen ja pysähtyi tiensivuun. Konstaapeli loikki iloisena autosta ja pyysi, että saako hän ottaa kuvan minusta. Oli kovasti innoissaan, että olen Suomesta tullut hänen maahansa ajamaan fillarilla. Kehuin tietty aiheestakin olosuhteita mukaviksi ja hän oli tyytyväinen kun sai kuvansa. Se olikin ensimmäinen kerta niiden 31 vuoden aikana mitä täällä olen matkustellut, että olin poliisin kanssa tekemisissä muuten kuin passintarkastuksessa. Huomenna matka jatkuu Nakhon Sawaniin. Suht lyhyt päivä tiedossa. Se on kiva kaupunki, 4 vuotta sitten kun olin siellä yötä, olin vaan sen verran kipeä, että ei jaksanut juuri kylillä käppäillä. Huomenna sit uus yritys. Nakhon Sawan on myös Chao Phraya joen syntypaikka. Joki syntyy siitä kun Ping ja Nan joki yhtyvät ja joen nimi siitä eteenpäin on Chao Phraya. 

Itäisillä riisinviljelysmailla kaikki on hyvin, loppuun muutama kuva.


Vesi oli silpaissut tien mennessään


Ihan bränikkä temppeli


Paljos kello on...

Kovasti oli tulva nostanut hiekkaa tielle

Tuosta lähti tie kokonaan ajelin tilapaistä tietä johon mahtui kaksipyöräiset
                                       

Sama paikka toiseen suuntaan kuvattuna

Mahtava lunchi, hyvin potkaisi

Holiday season
                           
Chao Phrayan ylitys, maisemat kuin Aavasaksan sillalla

Riisipellon puuhia


Seuraavaan tulvaan jo varaudutaan


Sakae Krang joki täällä Uthai Thanissa

Toiset kävelee vetten päällä ja toiset asuu...


Mirri väijyi 3 hanhea jotka oli makuulla 10 m päässä