torstai 15. joulukuuta 2022

Kamphaeng Phet

 Päivän reitti: Kamphaeng Phet 132 km (546 km).

Tänään oli hieman erilainen lähestymistapa. Oli sen verren pidempi legi, niin en lähtenyt seuraamaan Ping jokea, varsinkin kun oletettavaa on, että sielläkin on tulvavaurioita riittävästi. Tein illalla uuden reitityksen hieman isompaa tietä Pingin läheisyydessä. Se oli ihan hyvä valinta. Keskinopeuskin oli 5 kilsaa nopeampi kuin aikaisempina päivinä. Ei siinä, että tässä kiire olis, mutta kun kilsoja on reilummin, hitaammalla vauhdilla siihen siirtymään menee käytännössä koko päivä (toisin sanoen, kun se kulkee, niin se kulkee...). 

Alkumatkasta oli edelleen riisipeltoja, mutta myöhemmin tien reunustalla oli lähinnä bambuviljelmiä. En tiedä mitä lajiketta täällä on, mutta jotkut Aasian bambut kasvaa lähes metrin vuorokaudessa. Noin 3-4 metrisiä rankoja ne oli, mitä jengi hakkas vesurilla poikki ja sit vaan rungot pätkiksi ja rekan kyytiin. Ohitin yhden massiivisen tehtaankin, mihin niitä rekkoja meni. Parkkiksella oli silloinkin parikymmentä rekkaa odottamassa lastin purkua. Ei oo oikein tietoa, mitä kaikkea siitä bambusta tehdään. Noi rungot oli tosiaan lyhyinä pätkinä ja niitä oli tien reunoillakin kun pudonneet kuormasta.

Mitään sen ihmeellisempää tuossa matkalla ei ollutkaan. Kahvittelua, syömistä ja poljeskelua. No safkan jälkeen kyllä virittelin kaiuttimen ohjaustankoon ja kolmisen tuntia luukutin sitten musaa ihan kunnolla. 

Huomenna alkais sellainen kolmen yöpymisen noin 380 km setti joka päättyy Chiang maihin. Tiedossa olis ensimmäiset isommat mäet. Reitti näyttää tuollaiselta: Kamphaeng Phet - Chiang Mai en ole noita kulmia aikaisemmin ajellut. Noi on jo sen verran syrjässä, että pitää hieman suunnitella missä yönsä viettää. Lampangissa pistäis olla sunnuntaina, että näkis futis finaalin, muulla ei nyt niin väliä.

Tämä Kamphaeng Phet on ihan kiva mesta. Pysähdyin lähes 5 vuotta sitten myös täällä. Silloin ajelin Chiang Maihin hieman suorempaa reittiä. Ehdin hieman kiertelemään tuossa joen rannalla auringon laskun aikaan. Nyt on Vitus (siis mun fillari) pesty ja ketjut öljytty. Huomenna taas tuorein jaloin liikkeelle...

Muutama kuvakin tänne:

Ei ollut enään sorateitä tänään




Välillä pitää tankata

Ping joki Kamphaeng Phet