lauantai 10. joulukuuta 2022

Bangkok kohta taputeltu

Bangkok Happy and Healthy Bike Line  60 km

Sawasdee khap Bangkokista. Matka tänne meni ihan hienosti. Vaikka molemmat lennot lähti tunnin myöhässä, niin perilla oltiin kutakuinkin aikataulun mukaan. Suvarnabhumin kenttä Bangkokissa toimi erittäin hyvin. Porukkaa lappoi ihan tuskassa eri lennoilta, mutta homma oli hienosti organisoitu. Sain sähköisen viisumin perusteella oleskeluaikaa 5.2.2023 asti ja sitä sit pidennetään 30 päivää myöhemmin. Laukku ja fillarilaatikko tuli perille. Mietin silloin fillaria pakatessani, että pitäisköhän tuota pohjaa vahvistaa jeesusteipillä, mutta en ollut sitä aikaisemminkaan tehnyt, joten jätin tekemättä. Kun Bangkokissa nostin laatikon kärryyn, niin siitä putos pohja pois. Eipä siinä auttanut kuin keräillä ne kamat mukaan, mitä sieltä putos ja lähteä hotlaan. Kauhee tsäkä, mitään fillarin osista, mitkä oli laatikossa irrallaan ei ollut pudonnut matkalla. Ens kerralla sit jesaria hieman pohjaankin.

Eilen aamulla pistin fillarin kasaan ja tein koeajon. Jouduin viemään fillarin huoltoon, kun himassa vaihdoin ketjut, mutta ketjujen pikaliitin "missing link" ei suostunut toimimaan kunnolla ja himasta ei löytynyt varaosia. Oon kyllä suitsuttanut paikallisten fillarikauppojen asennetta täällä aikaisemminkin, mutta nytkin kun menin kyselemään apua, niin pomo pisti mekaanikon heti hommiin. Ketju hoidettiin kuntoon ja kaveri oli sitä mieltä, että takavaihtajan vaijeri on liian pitkä ja sitä pitää lyhentää. Noh se kans kondikseen. Hintaa kun kyselin, niin raha ei kelvannut millään. Mä en hyväksynyt sellaista vastausta ja pomo totes, että tuossa on tippi boksi, työnsin sit sinne fyffee, että saavat pitää peijaiset joskus. Suomessa en ole koskaan testannut, miten homma toimis, jos tarvis apua fillarihuoltoon niinkuin heti. Ehkä jossain vois onnistuakin. Täällä Aasiassa se on onnistunut aina ja Euroopassa reissuilla myös.

Eilen katselin futista eka matsin, täällähän kello on 5 tuntia edellä Suomeen. Kroppa oli sen verran Suomen ajassa, että Kroattien voitonjuhlat kyllä näin. Eikä uni tullut heti sen jälkeenkään. Aamulla kyllä heräsin, kun 6.30 aurinko paistoi suoraan silmiin. Lähdin siitä saman tien testaamaan tuon Suvarnabhumin kentän ympärille tehdyn 23 km pitkän fillarireitin. Oli kyllä todella hieno systeemi. Bangkokissa ja Thaimaassa yleisesti on nykyään paljon fillaristeja. Bangkokin liikenne ei oikein suosi ajamista maantiellä. Toi Happy & Healthy Bike Line tarjoaa mahdollisuuden ajella ulkosalla oikealla fillarilla turvallisesti. Siellä oli yllättävän paljon porukkaa. Isoja ryhmiä, pienempiä porukoita ja yksittäisiä kuskeja. Mielummin mä tietty ajelen maantiellä tuolla maalla, mutta jos asut Bangkokissa, niin se ei vaan ole aina mahdollista. Pari rundia ajoin, yhteensä siirtymien kanssa vajaa 60 kilsaa. Kyllä sen huomaa, että ei ole satulassa istunut samaan tahtiin kuin ennen. 

Mulla oli alkuun tarkoitus olla Bangkokissa 5 yötä, mutta sunnuntai aamu on ylivoimaisesti paras aika lähteä kaupungista, kun liikenne hiljenee edes hieman. Niinpä muutin aikataulua ja starttaan huomenna liikkeelle. Suunnittelemani reitin mukaan Ayutthayan kaupunkiin olis reilu 90 kilsaa. Se on aika pitkä siivu heti alkuun. Varsinkin kun kaupungista ulos ajossa on aina omat haasteensa. Siinä ei kyllä oikein reitillä ollut aikaisemmin majoitusta, mutta eikähän siihen joku ratkaisu löydy.

Kävin äsken keskustassa tekemässä viimeiset hankinnat ja syömässä. Otinpa siinä maljan jenkki kollegani muistoksi jonka kanssa oltiin Kosovossa duunissa ja täällä muutamia kertoja tavattiin. Hänen maallinen taivallus päättyi koronavuonna 2020. 

Testasin jossain ravintolassa seafood curryn, mutta se oli todella surkea. Mietin, että ei tähän voi päättää Bangkokin osuutta ja lompsin vanhaan kantispaikkaani katukeittiöön. Paikka oli ilmeisesti vaihtanut omistajaa, mutta ruoka oli ehkä vielä parempaa kuin aikaisemmin. Siinä taas muistutus, että ennen ei ollut kaikki paremmin...



Yksisuuntainen liikenne, lilaa kaistaa nopeat fillaristit

Lentokone bongausta ja fillarointia yhdistettynä

Finnair oli myös täällä


Bangkokin mirri

Panagn Curry seafood - parhautta