maanantai 5. helmikuuta 2018

Good bye Lao

Päivän reitti:  Nong Khai     35km/1983km

Olin tosiaan ajoissa hereillä, kun kolmen jälkeen loppui uni. Siinä aamuyön hiljaisina tunteina tutkiskelin karttoja ja päätin olla vaan yhden yön täällä Nong Khaissa ja jatkaa sit Bangkokin suuntaan.
Matkaa Bangkokiin on noin 600 kilsaa. Keli on kyllä hyvä, ei ihan mahdotonta paahdetta ja ilmasnkosteus on matala. Vastatuulta näyttäis taas olevan, mutta niin se on ollut tähänkin asti.

Aamulla kafeen jälkeen lähdin ajamaan kohti Laosin ja Thaimaan välistä ystävyyssiltaa. Oli kyllä surkeat opastukset ja sompailinkin itseni jotain oikoreittiä pitkin passintarkastuksen ohi. Yks virkailija vaan viittoili, että anna mennä vaan, silta tulee sieltä vastaan. Käännyin takaisin ja kyselin poistumisleimaa passiin. Kaveri oli hieman ihmeissään ja pyysi yhden konstun leimaamaan mun passin. Sen jälkeen kävin maksamassa siltamaksun. Siellä kyselin yhdelta virkailijalta, että pakataanko fillari bussiin, kuten pohjoisen rajanylityksessä. Kaveri vaan viittaili, että anna mennä vaan. Ajelin sit rekkojen perässä tarkastuspuomille, missä oli isot kyltit, että fillarilla tai skootterilla ei saa ylittää siltaa. Virkailija tyttö ihmetteli tilannetta siinä puomilla ja nosteli olkapäitään, mä tulkitsin, että sillä on taukojumppa menossa ja paahdoin rekan imussa sillan suuntaan. Eipä sieltä kukaan perään huudellut. Laosin passintarkastuksesta on ainakin 3 kilsaa Thaimaan passin tarkastukseen. Mekong on varsin leveä näillä huudeilla, silta oli reilusti yli kilsan pitkä. Thaimaan puolella ei ollut mitään ihmettelyä, leima passiin ja Sawasdee.

Tänään huolsin kaikki kamat, pesin pyykit, fillarin, fillarilaukut, ajokengät ym. Toivottavasti Thaimaan puolella on vähemmän pölyä, kuin Laosissa. Kamat oli kyllä todellakin pesun tarpeessa. Tässä hotlalla on ihan kiva allas, siinä tuli pöjötettyä muutama tunti. Sen jälkeen lähdin ajeleen tuonne kylille. Jäi kyllä todella positiivinen fiilis tästä kaupungista. Yleensä nämä rajakaupungit on ainoastaan läpikulkupaikkoja, mutta varsinkin tuo Mekongin rantabulevardi oli todella viihtyisä. Todella vähän porukkaa oli liikkeellä, täällä ei tosiaan ole turisteja. Jonkin verran täällä varmaan asuu länkkäreitä, enkä ihmettele ollenkaan. Samoin jengi tulee uudistamaan oleskelulupansa käymällä Vientianessa.

Tuossa vielä muutama kuva näiltä huudeilta:

Oscarin kansainvälinen koulu Vientianen kupeessa

Ystävyyssilta, onneks ei tullut junia samaan aikaan. Taustalla Thaimaa

Kyllä tuossa kelpas pöjöttää
Mekong, Laos oikealla ja silta näkyy horisontissa

Toi oli varmaan vietnamilainen temppeli rantabulevardilla

Löytyi sieltä useita Buddhalais temppeleitäkin

Rantabulevardia 


Kyllä täällä osataan tehdä currykanaa - nam