maanantai 5. helmikuuta 2018

Vientiane

Päivän reitti:   Vientiane  152km/1948km

Kirjoittelen tätä päivän viiveellä, kun eilen oli Vientianessa niin paljon puuhaa palautusjuomien kanssa, sekä mietinpä siinä hieman lähitulevaisuuttakin.

Oli ihan kiva ajopäivä, siis ainakin siinä mielessä, että normaalin parin tunnin lämmittelyn jälkeen jalat toimi ihan hyvin ja fillari liikkui vaikka olikin reissun kovin vastatuuli koko päivän. Liikennettä oli paljon, kaikenlaista vehjettä oli liikkeellä, mutta erityisesti busseja ja rekkoja. Tien osalta se oli kutakuinkin huonointa mitä Laos tällä reissulla tarjosi. Todella paljon hiton isoja kuoppia, joita kaikki yritti kiertää parhaansa mukaan. Tuli ihan Ukrainan rintaman tiet mieleen eilen. Sen lisäksi oli erityisen runsaasti pölyä ilmassa, sitä sai sit köhiä ja syljeskellä kokoajan. Tuollaisen matkan kun ajelee hiekkapölyssä, niin kyllä siitä kunnon jano kehittyy. Siirryinkin hyvin nopeasti palautusjuomien pariin, kun pääsin hotelliin. Muutama Beer Lao meni pelkästään ikenien huuhtelemiseen pölystä.
Siinä samalla hieman pähkäilin, että mitä seuraavaksi. Alkuperäinen ajatus oli ajella Vientianesta Thaimaan puolelle, pöjöttää hetki altaalla ja ajella junalla Bangkokiin. Tässä nyt on vielä puolitoista viikkoa reissua jäljellä ja en ehkä jaksa pöjöttää niin kauan altaalla. Niinpä saikin ajatuksen, että ajelen takaisin Bangkokin suuntaan, jos ei ihan perille asti, niin sinne päin kuitenkin Viime yönä heräsin jostain syystä 03.15 eikä enään nukuttanut, joten jatkoin suunnittelua...

Tuossa muutama kuva Vang Vieng - Vientiane legiltä:

Tha Heua kalatorita aamulla, siinä oli iso järvi ja isoja oli kalatkin

Noita samoja fisuja oli Mekongissakin. Yks kalastaja oli tehnyt hienon kantokahvan, kun veti narun kiduksien alta pyrstöön. Siitä kahvasta iso fisu oli helppo laittaa mopon kahvaan roikkumaan.

Ei ole Kwai joen silta, vaan Nam Lik

Tuolla pariskunnalla oli ilmeisesti koko omaisuus mukana. Näin niiden fillarit pari päivää aikaisemmin teltan ulkopuolella jossain Vang Viengin pohjoispuolella. 

Etenemisvauhti oli tasaisellakin niin hidas, että ehkä pitäis olla vielä kolmaskin kaveri polkemassa
Vientianen hotelli oli niin hieno, että fillarin joutui jättämään kadulle yöksi parkkiin

Paikallisen Torniojokikomission konttori

Tuossa baarin takana oli remonttitaitoiselle kätevä hotelliprojekti Mekongin äärellä

Jokivene kaipais hieman vettä alleen
Palautusjuomat Mekongilla, taustalla häämöttää Thaimaa