torstai 1. helmikuuta 2018

Luang Prabang

Päivän ajot 10km/1610km

Kiva viettää välipäivää ajamisesta, keli vaan ei oikein suosinut. Oli yllättävän viileää, varmaan jotain 15 astetta. Jengi käveli toppatakit päällä ja osalla pipo päässä. Päivällä kun kurvailin tuolla kylillä, tuli muutama pisara vettäkin, tämän reissun ensimmäiset sadepisarat.

Aika paljon kaupunki on muuttunut 11 vuodessa. Kivan näköinen tämä on kuitenkin edelleen, vaikka turistien määrä onkin lisääntynyt. Onneks jengi tuntuu kiertävän noita temppeleitä päivällä, tossa kylillä ei kyllä ollut sen kummemmin ruuhkaa. Eikä siinä nyt tungokseen asti ollut porukkaa illallakaan, kun noit torihässäkät avautui. Tämä kaupunki muistuttaa paljon Hoi Ann kaupunkia Vietnamissa vai onko sit toisinpäin. En tiedä kummalla on pidempi historia, molemmilla se on kyllä samantyyppinen, eli ranskalaiset ovat huseeranneet molemmissa paikoissa. Täällä onkin varsin runsaasti ranskalaisia ja jonkin verran myös israelilaisia.
Päivä meni kutakuinkin kahviloita kiertäessä, täällä saa oikein hyvää laosilaista kahvia, joka on jossain määrin samantyyppistä kuin vietnamilainen, mutta ei kylläkään niin hyvää. Yhdessä kahvilassa juttelin parin brittiläisen herrasmiehen kanssa. Kaverit oli kans fillarireissulla ja toinen niistä kavereista oli ajellut täällä useammankin kerran. Herrat oli menossa samaan suuntaan mistä minä tulin, joten siinä vaihdettiin muutamia vinkkejä reittiprofiileista ja majapaikkojen saatavuudesta. Kavereilla oli ikää vielä jonkin verran enemmän kuin mulla, mutta kuivassa kunnossa kumpikin. Tosin ei ne kyllä enään satkun päivämatkoja ajaneet, mutta hieno juttu, että ukot jaksaa painaa.

Mä lähden aamulla kohti Vang Viengin kylää. Paikkahan tuli tutuksi kun Riku ja Tunna kävi Madventuresien jollain kaudella siellä kaljakellumassa. Se oli kieltämättä mukavaa puuhaa, kun itsekin kelluin siellä 11 vuotta sitten. Matkaa sinne on kuitenkin 180km ja vertikaalia nousua tais olla tarjolla peräti 3 kilsaa, joten päivässä sitä ei pysty ajamaan.Mulla nyt ei ole oikein käsitystä, missä siellä matkalla on majoitusta, mutta eiköhän sieltä joku mesta löydy. Seuraavat päivitykset varmaan Vang Viengistä, kunhan sinne asti ehdin.

Tuossa muuta näpsy tältä päivältä:

Kuuden jälkeen aamulla munkit oli siunaamassa ja hakemassa ruokaa

Aamutorilla Mekongin antimia

Mun aamupala oli sämpylä, kaffetta ja pannukakku mangon kera


Ranskalainen vaikutus näkyy edelleen



Bambusilta Mekongin sivuhaaran yli


Ahkeruuskaffeet

Yötorilla on kaikenlaista käsityötä ja rihkamaakin kaupan



Huomisen ajopäivän eväät, arvaa minkä valitsin...