maanantai 12. helmikuuta 2018

One Night in Bangkok

Päivän reitti    Bangkok  eiku tais tulla väärä linkki;   Ayutthaya  57km/2609km

Heräsin eilen niin aikaisin, että päätin ajaa Ayutthayaan, mistä 4 viikkoa sitten aloitin pyöräilyn. Todella kiva fiilis, lämmintä ja kosteaa, kuten muistan Bangkokin niiltä ensimmäisiltä reissuilta -90 luvun alusta. Randomina valittu reitti olikin varsinainen fillarireitti. Kuuden jälkeen kun lähdin ajeleen, siellä näkyi jo runsaasti fillaristeja liikkeellä. Näyttäis, että pyöräily liikuntamuotona nostaa päätään Thaimaassa. Näkyipä siellä muutama porukkalenkillä ollut ryhmä, joilla oli kalusto ja varusteet asianmukaisessa kuosissa. Paljon iloista moikkailua ja yks kaveri peesas mua maantiepyörällään hyvän matkaa, kunnes kääntyi toisaalle. Ajoinpa siinä pätkän ihan merkittyä pyöräilykaistaa, sitä herkkua ei juuri ole täällä näkynyt. Parin tunnin ajon aikana oli aika vetää reissu henkisesti pakettiin ja mikä tärkeintä, pohtia uusia kujeita 🚴 😎

Ayutthayan aseman kupeessa sit aamiainen ja junakin tuli ihan ajallaan. Lippu junaan maksoi 30 senttiä ja fillarin kuljetus 2,5€. Fillari menikin varmaan ykkös luokassa ja mä kolmannessa, kun muita luokkia ei ollut tarjolla. Parin tunnin matka Bangkokiin.

Bangkokissa sit kymmenen kilsan siirtymä hotellille tai mulla nyt ei tietty ollut mitään varauksia. Kävin katsomassa muutamia vaihtoehtoja, mutta siinä vaiheessa kun kysyin fillarille säilytystä ja se aiheutti nyrpistelyä respassa, joten ei kun eteenpäin. Lopulta päädyin samaan hotlaan mistä reissun aloitin. Olin ensin päättänyt olla muutaman yön jossain muualla, mutta suoraan sit tänne. Täällä ei nyrpistelty yhtään, kun lähestulkoon ajoin Surlyn tuohon aúlaan. Laukkusäilytyksestä löytyi mun fillarilaatikkokin, joten kaikki hyvin. Onhan se ihan mielenkiintoista ajaa fillarilla näissä suurkaupungeissa. Yleensä pääsee jonossa puikkelehtimaan autojen ja bussien välistä mopojen kanssa paalupaikalle valoihin. Sit kun vihreät syttyy, niin fillarin pitää kans liikkua suht rivakasti. Hauskaa se ei ole, mutta mielenkiintoista kyllä. Vaarallista se ei sinällään ole, koska kaikki ajaa tuossa ruuhkassa suht hitaasti.

Nyt palaudun ajamisen rasituksista, syön hyvin, otan mahdollisesti muutaman Changin. Käytännössä siis vietän sunnuntain ja perjantain välisen yön täällä Bangkokissa - One Night in Bangkok.

Muutama kuvakin löytyy:

Aurinko nousi eilenkin riisipeltojen ylle

Tämän reissun viimeiset oikopolut
Hienoa pyöräilybaanaa matkalla Ayutthayaan
Paikallinen pilotti otti nousua heti aamusta

Ayutthayan portti
Täältä reissu alkoi 4 viikkoa sitten ja tänne se päättyi


Surly valmiina sukeltamaan laatikkoon
Bangkokilainen mirri
Kaupunkitiikeri väijyy viidakossa

Mun toimisto tämän viikon ajan