torstai 24. toukokuuta 2018

Budapest - Tikkurila 14 pv 1755 km

Päivän reitti  Himaan  147 km  yhteensä 1755 km

Eilen ajelin loppumatkan. Heräsin jo viideltä uuteen päivään. Siinä kamoja pakkaillessa vilkaisin vielä lauttojen aikataulua. Huomasin, että Eckerön laiva lähtis 1200. Mieleen tuli ajatus, että ehtisköhän siihen. Alkuperäinen suunnitelma oli ajaa 13.30 lähtevään lauttaan.
5.30 fillari liikkeelle ajoin suht reipasta vauhtia reilun tunnin, ennen kuin pysähdyn kahville. Aikataulu näytti siltä, että jos hieman kiristää vauhtia, niin voisin ehtiä 12 lauttaan. Siitähän sit kehittyi lähes 130 kilsan tempoajo Tallinnan satamaan, jonne saavuinkin 11.30. Jalat oli kyllä siinä vaiheessa niin loppu, että onneks autokannelta oli hissi yläkerroksiin, muuten olisin jäänyt pötkötttelemään autokannelle. Portaita ei pystynyt enäään nousemaan. Pärnu - Tallinna välillä tuli muutama sadekuurokin, kuten myös Helsingissä, kun pääsin lautalta ulos. Sit vaan todella hiljaista rullailua Tiksiin.

Kun nyt miettii tuota reissua, se oli lähinnä jonkinlainen kestävyystesti. Tiesin kyllä jo lähtiessä, että varsinaisesta lomasta ei tule olemaan kyse. Toki se, että en pitänyt ollenkaan välipäiviä ajamisesta, teki siitä vielä hivenen haasteellisemman. Keskimäärin ajoa tuli joka päivälle 125 kilsaaa, joka nyt on jo jonkinlainen lenkki.
Reissu on kuitenkin nyt paketissa, joka tietää myös sitä, että sekavat tarinat vetäytyy odottamaan uusia kujeita. Niitäkin on varmaan taas jossain vaiheessa tulossa.

Hyvää kesää kaikille;