maanantai 21. toukokuuta 2018

Latviassa

Päivän reitti minkä sain purettua;  Latvia  168 km  yhteensä 1436 km.

Tänään fillari kulki todella mallikkaasti, vaikka eilen ei pystynyt kunnolla nousemaan yhtä kerrosta hotellissa portaita, mutta tänään jalat vielä toimi, kun istuin Brooksin satulaan. Olin jo 06.30 liikkeellä, sillä ajatuksella, että aamulla ei ainakaan tuule ja jos fillari kulkee, niin voi sit ajaa hieman pidempään. Fillari tosiaan kulki hyvin, joskus 11-12 välillä kurvasin Nesteelle ahkeruus kaffeelle. Siinä vaiheessa Garmin veti ihan juntturiin. Sain sen kuitenkin uudelleen käynnistettyä, mutta se ei anna ajodataa ulos, ainoastaan matkan pituus näkyy. Noh eipä sen väliä. Pysähdyin useampaan otteeseen tutkimaan majoitusvaihtoehtoja, mutta kun kello oli vielä niin vähän, niin ajoin taas jonkin matkaa eteenpäin. Joskus neljän aikaan sit löysin oikein hyvän hotlan ja parkkeerasin tänne jonkinlaisen järven rannalle.

Ajon aikana heräsi ajatus kun näin Tallinna 320 km kyltin, että josko kokeilis ajaa parissa päivässä Tallinnaan. Tästä paikasta on kutakuinkin 300 kilsaa Tallinnaan. Jos huomenna fillari kulkee, niin tuuppaan 170 kilsaa Pärnuun ja seuraavana päivänä Tallinnan satamaan. Kyllä, välipäivä olis ihan hyvä vaihtoehto, mutta jalat on siinä määrin loppuun ajettu, että niitä pitää lepuuttaa viikko, ennenkuin ne palautuu, joten katsotaan miten homma toimii. Jos huomenna on vaikeuksia, niin sit ajan loppumatkan kolmessa pätkässä.

Tänään ei ollut vastatuuli, alkuun ei tuullut ollenkaan ja jossain vaiheessa oli sivutuuli ja jopa hieman sivumyötäinen. Se oli mukavaa herkkua. Muutenkin kiva keli, aurinko paistoi ja edes aamulla ei ollut ihan törkeän kylmä. Muutenpa tuossa ei mitään ihmeellistä. Canadalaiset siirteli tänne sijoitettuja joukkoja etelän suuntaan. Hetken aikaa fiilis oli kuin Ukrainan itärintamalla, kun kalustoa tuli tiellä vastaan oikein kunnolla.

Tossa hieman kuvasaldoa:

Evästauko aamutuimaan
Padottu joki Riika itäpuolella

Illan hotelli Baltvilla

Onneks tuli otettua yhden hengen huone, kun tässäkin on jo suht leveä sänky
Paikallinen palautusjuoma
Khikherne ankanrinta keitto, toimii
36 tuntia kypsennettyä possua

Jälkkäriks Aperol Spritz