torstai 17. toukokuuta 2018

Kosteaa on..

Päivän reitti;  Kohti Bialystokia  145 km  yhteensä 893 km

Reitin loppupätkä puuttuu kun Garmin kypsyi vesisateeseen, eikä enään suostunut käynnistymään viimeisen kaffepaussin jälkeen.

Tämä päivä ajettiin aamusta lähtien kosteissa merkeissä. Alkuun tihkusadetta ja sit hieman enemmän sadetta. Puolisen tuntia tais olla välillä kuivaa, mutta sen jälkeen satoikin hieman reilummin. Jossain vaiheessa alkoi tulla hieman kylmä, kun kamat oli märkänä ja lämmintä oli vain 11 astetta. Fillari kyllä kulki todella hyvin, olis voinut ajella pitkäänkin. Tänään oli eka kertaa viikon aikana myötätuuli. Siinä vaiheessa kun Garminin navigaattori ei enään suostunut käynnistymään kahvitauon jälkeen, olin valmis siirtymään lähimpään hotelliin. Tietty ajoin vielä 10 kilsaa extraa kun ei ollut navia ja eikä jaksanut alkaa puhelinta kaiveleen reippaassa sateessa ihan joka risteyksessä esille.

Todella erikoinen hotelli, melkoinen linna ja todellkin keskellä metsää. Täällä tais olla toinenkin asiakas mun lisäksi, tosin ei nyt kyllä mikään sesonki olekaan. Respan kundi on ensimmäinen englantia osaava henkilö täällä Puolassa jonka olen tavannut tällä reissulla. Veskissä oli jopa sähköllä toimiva kuivausteline, sen ansiosta saa huomenna pukea kuivat kamat päälle.

Suunnittelin eilen reitin niin, että ajoin mahdollisimman vähän matkaa tuota 19 tietä. Löysinkin todella mukavan reitin, tiet oli ihan hyvässä kuosissa, pois lukien joku 5 kilsan pätkä hiekkatietä, joka oli sateen vuoksi todella pehmeässä kuosissa. Liikennettä noilla teillä ei ollut ollenkaan. Tosin eipä ollut kahvipaikkojakaan, parit kahvit join niillä pätkillä kun satuin olemaan tuolla valtatiellä.
Päivän yks kohokohta oli kun katseltiin metsäkauriin kanssa toisiamme suht läheltä. Aika nopsaan se loikki metsän siimekseen. Tämä Puolan itäreuna on muutenkin melkoista metsää. Täällä on hyvin vähän peltoja, metsää sen sijaan riittää ja se on todella tiheää. Kai noi viljelysalueet on hieman enemmän länteen päin. Peltojahan Puolasta kyllä löytyy.

Garmin lähti kyllä käyntiin, kun pääsi hotelliin, joten jos sen mieliala ei muutu yön aikana, niin suunnistaminen huomenna on helpompaa. Tarkoitus on tuutata tuonne Liettuan rajan pintaan, mutta jään varmaan Puolaan vielä yhdeksi yöksi. Toki hieman riippuu, kuinka paljon huomenna sataa vettä...

Just tuli mieleen, kun katselin tuota karttaa, että reissu taitaa olla pikkuisen yli puolen välin tänään.

Tuossa muutama näpsy tältä päivältä;

Peikkometsä missä näin metsäkauriin

Haikaralla ainakin 3 huonetta ja keittiö kahdessa kerroksessa
Hotel Korona Park Klewinowo
Erittäin hyvä palautusjuoma

Hotlan keittiön possusysteemi - toimii.