tiistai 15. toukokuuta 2018

Lublinin kupeessa

Päivän reitti;  Lublin  165 km yhteensä 657 km.

Tänään polkaisin Surlyn liikkeelle klo 06.20. Lämmintä oli ruhtinaalliset 5 astetta ja ilma sakea sumusta. Vajaan tunnin ajon jälkeen oli pakko pysähtyä kaffeelle lämmitteleen. Sen jälkeen aurinko hoiti hommansa, sumu hälveni ja keli lämpesi. Kaiken kaikkiaan ihan mukava ajokeli, vastatuuli totuttuun tapaan, paitsi muutaman kilsan matkalla sivu myötäinen. Matkan alkuvaiheessa reitti kulki jonkun luonnonpuiston läpi todella tiheässä metsässä. Tie sinällään oli ihan jees. Siellä vaan ei ollut bensiksiä eikä muitakaan paikkoja mistä olis saanut kahvia tai syötävää. Päädyin sit ajamaan 80 kilsaa kupillisella kahvia ja kahdella kaurakeksillä. Ihmettelin siinä ajellessa, että miksiköhän sitä normi duunipäivänä joutuu syömään moninkertaisen määrän energiaa. Kai se on henkisesti niin vaativaa, että vaatii paljon energiaa 😁.
Matkalla ei mitään kummempaa tapahtunut, mun piti ajaa noin 140 kilsaa ja jäädä Lublinin eteläpuolelle yöksi. Olin siinä jo sen verran aikaisin, niin ajattelin sit jatkaa. Muistui mieleen tuo Wagnerin toteamus, että silloin on laulettava, kun virsikirjassa on kannet levällään... Tällä kertaa se tarkoitti sitä, että lähipäiviksi on luvattu sadetta, joten mukavampi ajella kuivalla kelillä. Nytkin vettä ropisee tuohon huoneen kattoikkunaan. Huomenna pitäis sataa hieman enemmän, saa nähdä mitä huominen tuo tullessaan.
Tiet on olleet hyvässä kunnossa, tosin välillä tuo E371/tie 19 on kapea ja piennar puuttuu täysin. Tänään kuitenkin tajusin sellaisen jutun, että niillä kapeilla osuuksilla kukaan ei yritä väkisin ohi. Eikä myöskään kukaan ole soittanut torvea tähän mennessä. Puolalaiset rekkakuskit, joita noilla teillä riittää, ottavat fillaristit erittäin hyvin huomioon tuolla liikenteessä. Toivottavasti sama harmonia jatkuu vielä Tallinnaan asti. Kuvia en tänään ottanut, puhelimen kortilla oli jotain julkaisemattomia kuvia, mutta Motorola ei enään tunnista muistikorttia, joten poistin sen kokonaan. Jospa sen sais pelastettua kun ehtii aikanaan himaan.
Täältä ei tämän kummempaa, nautiskelkaa helteestä.