maanantai 7. tammikuuta 2019

Koh Samet

No niin, täällä sitä vietetään varsinaista saaristolaiselämää.
Lauantai aamusella satoi hieman vettä Pabukin jälkimainingeissa. Se kyllä loppui kun sain kamani laivaan ja päästiin kohti saarta. Vanhat mainingit kuritti saarta kyllä oikein kunnolla ja aiheuttikin jossainmäärin tuhoja ihan rannassa olleille rakennuksille. Kuten tuolla mantereella päättelin, turistimäärät ovat kasvaneet rajusti, mutta suurimmaksi osaksi se johtui siitä, että tänne tulee satoja kiinalaisia päiväreissulle. Paikalliset yrittäjät kelkkovat niitä nonstoppina satamasta kymmenillä pikaveneillä. Sinällään hyvä bisneksen kannalta, kun ei vaadi majoituskapasiteettiin investointeja tänne saarelle, mutta päivällä saadaan lisää tuloja.
Kävin aamulla ennen seiskaa piitsillä tarkoituksena juosta pikku lenkki avojaloin. Vuorovesi olikin vielä niin korkealla, että se olis mennyt ihan vesijuoksuksi.Täytyy ottaa uusi yritys iltapäivällä. Eilen aallot oli vielä sen verran isoja, että punaiset liput liehui ja uimaan ei ollut asiaa. Ohjeistuksen noudattamista myös valvottiin ja jengiä hätisteltiin vesirajasta kauemmaksi hyvin ahkerasti. Ihan hyvä näin, monikaan ei ymmärrä kuinka voimakas pohjavirtaus aaltojen yhteydessä syntyy merelle päin. Ei ole tietoa, onko täällä hukkunut porukkaa myrskyn jälkimainingeissa.

Ajattelin tänään ajella fillarilla katsastamassa saaren muita piitsejä. Muuten meno täällä on suht rauhallista. Torstaihin asti mulla on majoitus täällä, jos kelit on hyvät, oon varmaan siihen asti, jos satelee, niin sit voin startata matkaan aikaisemmin. Matkaa Bangkokiin tästä ei ole kuin reilu 200km. Kovin paljon mielenkiintoisia paikkoja tuossa matkalla ei ole, joten voi olla, että parkkeeraan Surly pattiksen mäkkärin pihaan viikoksi ja ihmettelen siellä.

Kovin paljon tekemistä täällä ei tosiaan ole, joten olen sitten keskittynyt mielipuuhaani, eli mirrien rapsutteluun. Niitä täällä riittää ja kovasti tykkäävät rapsuttelusta.

Kirjoitelin jo viime talvena havainnoistani kahvilakulttuurin kasvamisesta näillä kulmilla yleisesti. Määrä on edelleen kasvussa, mutta jotenkin nyt tuntuu, että myös paikalliset ovat aloittaneet kahvin juomisen. Pelkkien turistien rahoilla noista ei moni pysy pystyssä, mutta mikäli paikalliset keksivät tuon mainion juoman, tilanne muuttuu tyystin. Laadullisesti kahvi on oikein hyvää noissa kahviloissa.

Aamukaffeet mantereella ennen lähtöä


Surly odottaa laivan lähtöä

Kalastajaveneitä satamassa ja kiinalaisten pikavene

Lauantain aallokkoa

Sunnuntain tilanne








Tiikeri syö mut


Auringonnousu tänään

Maanantaiaamun mietelause 😎